Política

Campanya dual de CiU

La federació està basant bona part dels actes en un gran desplegament territorial dels diputats en mercats, llars de jubilats i centres cívics

El cap de llista ha alternat tota mena d'actes i ha potenciat el perfil 2.0

CiU ha organitzat una campanya dual a les comarques gironines. D'una banda, està aprofitant la seva àmplia representació territorial per ser present arreu, i arribar a la gent del carrer a través dels mercats, les llars de jubilats i els centres cívics. I per l'altre costat, els mítings han sigut de gran format, aprofitant sobretot les visites d'Artur Mas, que emplena on va. A Figueres ja va deixar petit el Teatre el Jardí, i dilluns va omplir fins dalt l'Auditori de Girona amb unes 2.500 persones, segons CiU. Es van haver d'obrir les dues sales, i posar cadires al hall d'entrada per fer-hi cabre la gentada, en un ambient d'eufòria continguda. Entremig del petit i el gran format, actes com el protagonitzat per Jordi Pujol a Olot o el d'Oriol Pujol a Sant Feliu de Guíxols. El cap de llista gironí, Santi Vila, ha alternat un i altre, i també amb les reunions amb empresaris i les obligades entrevistes als mitjans de comunicació i debats.

Una de les potes principals de la campanya és el desplegament territorial, amb una àmplia voluntat pedagògica sobre les virtuts de l'estat propi. I aquí, les llars de jubilats han sigut un dels públics on més s'ha insistit. Els diputats al Parlament, alcaldes i altres representants institucionals de CiU s'han multiplicat per ser cada tarda en un poble diferent de la seva àrea d'influència i explicar que no s'ha de patir per les pensions. CiU vol tallar d'arrel qualsevol dubte sobre aquest tema, un dels pilars del discurs de la por, i per això no ha evitat esforços. Per exemple, ahir la número 2 Elena Ribera va ser en un acte amb la gent gran a la Jonquera; Montserrat Roura va parlar als casals de jubilats de Riudellots i Anglès; i Lluís Guinó va ser en una xerrada titulada Dèficit fiscal i pensions a Castellfollit de la Roca. Precisament Guinó va destacar ahir que “la gent gran no té por, i també vol participar en aquest procés cap a l'estat propi”. Paral·lelament, també hi havia actes a Alp, Vilablareix, Portbou o les Preses. I durant al matí, presència als mercats de Besalú, Campdevànol, Palamós i Caldes de Malavella.

Santi Vila no ha defugit aquest contacte directe, i ha anat, per exemple, a la llar de jubilats de Taialà, a Girona, o a mercats com el de Platja d'Aro. Les visites al territori, els contactes amb associacions empresarials i altres entitats han sigut, però, més discrets. En tot cas, ha quedat recollit a través de les xarxes socials, amb una campanya paral·lela 2.0. Aquí, Vila i el seu equip han mantingut actualitzats diàriament els perfils a Twitter i Facebook, on ha creat el Dietari de la llibertat, amb fotos i comentaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona