Política

Declaradament independents al Ripollès i al Pla de l'Estany

Aquestes comarques ja tenen tots els ajuntaments i consells comarcals adherits a l'AMI

A Girona ja hi ha una gran majoria independentista

L'AMI vol aglutinar el 60% de la població de Catalunya


L'onada independentista s'estén sense aturador per les comarques gironines i, en aquest sentit, a banda dels municipis que s'han declarat fora de la Constitució o territori lliure català, l'empenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) és evident. En aquesta línia, a les comarques del Pla de l'Estany i al Ripollès totes les institucions locals ja estan adherides a l'AMI. Per altra banda, i en un marc ja nacional, aquesta tendència es consolida plenament a 30 comarques, a les quals ja han superat el 50% d'ajuntaments membres de l'AMI, d'un total de 41. Es fa difícil publicar un llistat actualitzat, perquè cada vegada més administracions, en els seus òrgans de govern, estan en vies de fer la seva adhesió a l'AMI. Ahir mateix, els plens de Palafrugell –vegeu plana 3– i Palamós van aprovar mocions d'adhesió. A Palamós es va aprovar per unanimitat.

Girona, líder a Catalunya

Una dada rellevant la dóna la demarcació de Girona, on hi ha una amplíssima majoria de municipis sobiranistes, i, en aquest sentit, és on les dades parlen per elles mateixes: Alt Empordà (57%), Baix Empordà (53%), Garrotxa (86%), Gironès (93%), Pla de l'Estany (100%), Ripollès (100%), Selva (81%), la meitat oriental de Cerdanya (76%) i, a tall d'exemple fora de la demarcació, tots els municipis de la comarca d'Osona (100%). Aquesta tendència continua cada dia. Aquesta mateixa setmana, el ple municipal de Besalú va aprovar dilluns la moció en què es declara el municipi “territori català lliure i sobirà”. En aquest consistori només hi ha un grup polític, CiU, i al seu capdavant, Lluís Guinó, que també és diputat. Besalú és el vuitè municipi de la Garrotxa que pren aquesta decisió.

Un projecte que suma

El principal repte de l'AMI és aglutinar el 60% de la població de Catalunya per tirar endavant el referèndum que mostrarà la voluntat d'assolir la independència. L'Associació de Municipis per la Independència està formada per institucions que representen el món local, i té com principal objectiu sumar esforços per aconseguir, en un futur proper, la creació d'un estat propi per a Catalunya, en el marc de la Unió Europea. L'AMI es va constituir el 14 de desembre de 2011 a Vic, i, en aquests moments, té 634 ens associats. Dels ens associats, 602 són ajuntaments, i 32, consells comarcals i diputacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona