Política

Estelades i senyeres resisteixen

Un mes després de la Diada, estelades i senyeres es mantenen fermes en façanes i espais públics

La societat civil es nega a desar els seus símbols, com ja havia passat

Les senyeres i, principalment, les estelades es mantenen en façanes i espais públics de gairebé tots els municipis gironins un mes després de la multitudinària manifestació independentista organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana amb motiu de la diada de l'Onze de Setembre. A banda d'iniciatives organitzades, com ara penjar-ne al castell del Montgrí, la societat civil es resisteix a desar els seus símbols, com havia passat tradicionalment després de la celebració d'altres diades. Els exemples són molts i del mar a la muntanya. I és que arreu de la demarcació podem trobar-hi estelades.

A la capital gironina, per exemple, desenes i desenes de balcons llueixen el símbol independentista. El mateix passa en altres poblacions, com ara Vilablareix, Salt –especialment al carrer Major i al Barri Vell–, la Bisbal, Portbou, Bàscara o el Port de la Selva, per enumerar-ne només algunes.

A Olot, on la coincidència de la Diada amb el final de la festa major va fer que hi hagués moltes senyeres i estelades als balcons, però, s'hi han quedat, especialment als barris de Benavent i les Fonts. L'oficial d'Olot, d'estelada, és a dalt del volcà Montsacopa, el lloc més característic, cèntric i elevat. Al Ripollès se'n veuen moltes, sobretot a Sant Joan de les Abadesses –com per exemple l'estelada gegant de la fotografia– i a Ripoll. A Sant Joan se'n van penjar a l'ajuntament i una de molt espectacular al pont antic. L'anècdota és una que van penjar a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, ara ja treta. Al Pla de l'Estany, les estelades en cases particulars ja abundaven abans de la Diada. N'hi ha en espais públics a pràcticament tots els pobles. A Banyoles, curiosament no. En canvi, aquests dies se'n veuen moltes, ara que està a punt d'arribar la festa major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA