L'oposició en bloc tomba la proposta del govern de Sant Pol de donar dedicació parcial a Joan Piqueras

Tots els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Sant Pol de Mar van coincidir per primera vegada en aquest mandat en una votació. I va ser per rebutjar la proposta del govern en minoria de CiU d'atorgar dedicació parcial al regidor no adscrit Joan Piqueras, que des del passat mes d'abril li dóna suport al capdavant de les àrees de Governació i Cultura i Festes. El govern pretenia retribuir la tasca municipal de Piqueras –amb una dedicació parcial del 25%– amb 10.710 euros bruts anuals.

Tot i això, malgrat la coincidència en el vot contrari, l'argumentació de cada grup va ser diferent. En el cas d'ICV-EUiA, el regidor Manel Puig va assenyalar que la seva formació no disposava de l'argumentari suficient sobre el full de ruta que el nou regidor aplicarà en les seves àrees. Per la seva banda, el republicà Joan Arnés va afegir-hi que l'entrada de Joan Piqueras en el govern amb CiU s'havia justificat per alleugerir la «tasca feixuga» de la resta de regidors. «No es tractava d'incrementar la massa salarial per perjudicar el tresor municipal, sinó de repartir el sou de la resta de regidors en funció de la feina que assumia Joan Piqueras i que ells deixaven de fer», va dir.

Denúncies

Tant el PSC, a través de Pilar Jiménez, com el grup d'independents Junts per Sant Pol, amb el portaveu Joan Vigatà, van recordar que les seves formacions han interposat, en el cas dels socialistes, o ho faran properament, una denúncia a la comissió de transfuguisme perquè consideren que Joan Piqueras «és un cas claríssim de transfuguisme que el govern de CiU no hauria de permetre sota cap concepte».

Finalment, el també regidor no adscrit Enrique Abad –que també va abandonar el grup de Junts per Sant Pol– va considerar que, tot i que la retribució a un regidor per la feina feta «és del tot legal», no podia donar suport a la proposta.

Per la seva banda, Joan Piqueras va explicar que havia estat ell qui havia demanat una dedicació parcial del 25%, «perquè és el màxim que puc fer mantenint la meva feina a l'empresa on treballo i tot i ser conscient que hi dedicaré moltes més hores al treball de regidor».

EL PROTAGONISTA

JOAN PIQUERAS
REGIDOR NO ADSCRIT DE L'AJUNTAMENT DE SANT POL
Va abandonar la formació Junts per Sant Pol i es va passar al grup de no adscrits des d'on va entrar al govern


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries