JOAN INIESTA

ALCALDE DE LA GRANADA (PSC)

«No penso repetir mai més un pacte amb el cap de l'Entesa»

El nou alcalde diu que el govern local (CiU i PSC) ja ha executat el 80% del seu full de ruta i que abans de les properes municipals volen aprovar el nou POUM, que es revisarà a la baixa

Joan Iniesta (PSC) és des de dijous de la setmana passada el nou alcalde de la Granada, en substitució de Joan Cols (CiU) com a conseqüència del pacte subscrit el 2007. A l'entrevista diu que l'Entesa no serà l'any que ve un possible soci de govern si hi continua Diego Díez al capdavant.

–L'Entesa, el partit més votat i ara a l'oposició, ha criticat la seva representativitat.
–«El meu partit representa el 10%, però estic en un govern que representa més del 50%. El cap de llista de l'Entesa fa els números com vol. En qualsevol cas, ell no és el defensor del 90% de l'electorat, ell només pot defensar l'electorat que el va votar. Del que pot estar segur és que jo sóc l'alcalde del 100% de la ciutadania. Potser que recordi què va passar fa deu anys.»
–Què va passar?
–«Doncs que CiU va obtenir 4 regidors; l'Entesa, 3 regidors, i el PSC, que jo encapçalava, 2 regidors, i en aquell moment, tot i que CiU era la força més votada, vaig pactar amb l'Entesa i Diego Díez va ser alcalde durant quatre anys... Tot i així, aquella vegada vaig cometre un error, que va ser no demanar-li compartir l'alcaldia, però és igual. El temps ja ha passat.»
–Més satisfet ara amb CiU que amb l'Entesa?
–«Estic igual de satisfet. Ara ho estic com fa deu anys estava satisfet del pacte que vaig fer amb el cap de l'Entesa. Tot i que l'experiència que vaig tenir llavors va fer que ara afirmi que no penso repetir mai més un pacte amb el cap de l'Entesa.»
–Es podria repetir el pacte si Diego Díez no fos el cap de llista.
–«Es podria produir. El que passa és que Diego Díez està en una altra dimensió. No toca de peus a terra.»
–Tot això que diu té alguna cosa a veure amb el que va passar a les municipals del 2003?
–«Hi té molt a veure. Quan va anar a buscar el vot per les cases, el Diego anava demanant que no es votés pel PSC perquè el PSC ja li donava l'alcaldia a ell. Va fer una campanya molt bruta. Em va saber molt de greu.»
–Tot i així, el 2007 vostè va proposar un altre pacte diferent del que hi ha ara.
–«Jo entenia que l'empat tècnic que hi ha requeria un pacte d'unitat i fins i tot vaig apuntar que CiU i l'Entesa compartissin l'alcaldia, però el Diego es va entestar que era la llista més votada i volia l'alcaldia. De vegades aquest afany de protagonisme que té li fa perdre els papers. Posteriorment vam arribar a l'acord de govern, que és el que tenim ara amb CiU.»
–Què és el que queda per fer abans de les municipals al poble?
–«Tot i la crisi, ja hem executat el 80% del programa i queden tres aspectes molt importants. La urbanització dels voltants de l'escola, que no es podia agafar ni amb pinces; aprovar el POUM revisant a la baixa les previsions de creixement, perquè creiem que com a molt en 5 anys vindran 1.000 persones més al poble, i preparar la renovació del clavegueram. Treballem perquè quan el govern de l'Estat obri la nova convocatòria del FEIL puguem presentar la nostra proposa.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona