Política

opinió

L'entesa de Rajoy i Rubalcaba

Què es diran demà Rajoy i Rubalcaba? Es coneixen les virtuts i els defectes com si foren de família. I tots dos tenen la visió indistinta d'haver actuat des del govern i des de l'oposició. Per si fos poc, tenen més enemics en els seus propis partits que no pas a l'exterior.

Demà, des dels seus respectius papers, forjaran un acord perquè les altes institucions, com ara el Tribunal Constitucional, puguin tenir participació de socialistes i populars. Tot indica que els acords entre PSOE i el PP començaran amb bon peu la legislatura, malgrat que les eleccions andaluses els faran alçar la veu tot i la
crisi dels socialistes andalusos.

El camí es llarg i fa pujada, i temps hi haurà per a la picabaralla parlamentària entre el govern i una oposició que no té més remei que passar una travessia al desert. Ara mateix, diuen que el nivell de bon rotllo entre els dos partits majoritaris és tan elevat que la primera persona que es va assabentar de la reforma laboral va ser Rubalcaba. El flamant secretari general del PSOE li ha fet una àmplia repassada i, fins i tot, sembla que hauria deixat algun punt perquè els socialistes puguin esmenar-lo en el tràmit parlamentari i poder fer així algun acostament amb la UGT perquè no sembli que l'acord és absolut. Ben segur, però, que els socialistes mig d'amagat seran bons aliats de la reforma.

Amb els temps que corren és bo que hi hagi acords necessaris entre els dos majoritaris, si bé fan pànic a les altres forces perquè els deixen indefensos davant les majories. Només els queda la possibilitat de quedar subordinades. Ara CiU veu de bon ull la reforma laboral i el govern estatal li ho agrairà, tot i que el PP català seguirà complicant-li la vida en el Parlament. Demà, Rajoy i Rubalcaba es veuran les cares i l'un per l'altre faran rebaixar un xic més les pretensions catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona