Política

opinió

Les vides paral·leles de Mas i Rajoy

En certs aspectes Artur Mas i Mariano Rajoy han tingut vides polítiques paral·leles. Ambdós no han arribat al poder fins a la tercera oportunitat i ambdós han estat més anys a l'oposició que no pas presidint l'executiu, tot i que tenen experiència governamental. Mas havia estat conseller de Pujol, i Rajoy, ministre d'Aznar. Al seu moment tots dos van ser escollits delfins de personatges destacats. Però a Mas li han quedat més semblances de Pujol que no pas les que pugui haver adquirit Rajoy del seu progenitor.

El president espanyol s'està apartant tant com pot d'Aznar. Això, malgrat haver acceptat algun aznarista en el seu primer govern, com és el cas de l'actual ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro i haver donat, entre d'altres, el vistiplau fa uns dies a un altre reconegut aznarista, Alejo Vidal-Quadras, perquè pogués optar a la reelecció a una de les vicepresidències del Parlament Europeu.

En aquest sentit, Mas ha tingut menys pressió a l'hora d'haver de designar pujolistes, mes coneguts com “la vella guàrdia”. A l'espera de canvis de timó, la sensació és que el president de la Generalitat s'escolta més a Pujol que no pas Rajoy a Aznar. El considera allunyat del dia a dia i més preocupat dels seus negocis que no pas del maldecap d'haver d'administrar la crisi.

Les vides polítiques paral·leles de Mas i Rajoy faran que hi hagi un clima positiu a la primera entrevista de demà, dimecres, entre els dos presidents en el Palau de La Moncloa. Tot apunta que el clima serà positiu, malgrat que el que ara toca és l'agenda de les qüestions econòmiques, sense oblidar tampoc la reclamació dels deutes pendents: Els fons de competitivitat, traspassos encallats i sobretot aspiracions d'autogovern etc. Tot menys rebre el cop a l'esquena i prou que tant criticava Pujol quan alguns catalans anaven de visita oficial a Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona