Política

opinió

El mirall dels socialistes francesos

Com més ens allunyem dels darrers processos electorals més fàcil és comprovar la realitat de la situació política. Hi ha una majoria absoluta al Congrés que ha començat a exercir. Hi ha una forçosa subordinació de CiU davant aquesta majoria absoluta que veu que li deixa poc marge de maniobra. I hi ha una resignació del PSOE i els seus, que, sense cap entusiasme, hauran de triar d'aquí a un parell de setmanes entre Rubalcaba o Chacón.

És una llàstima que els dos candidats no s'hagin emmirallat en el Partit Socialista francès. A diferència del PSOE, els socialistes francesos ho fan girar tot entorn de les idees i els programes davant de les persones. El seu líder, François Hollande, acaba d'oferir un programa polític contra “els mercats”. En el seu moment, Sarkozy no ho va aconseguir. Volia obligar els grans bancs a separar les operacions de crèdit de les especulatives, i prohibir els productes financers aliens a la economia real.

Uns plans que, en l'hipotètic cas que al maig fos president de la República Francesa, a Hollande li seria difícil aplicar, com a Sarkozy. Són mètodes anomenats “utòpics” pel gran capital, més pendent de la reactivació dels Estats Units. Però, tot plegat, crea una il·lusió que va més enllà de la continuïtat en el PSOE de Rubalcaba i el màrqueting de Chacón, cada cop més preocupada per la seva imatge i per estudiar-se els guions del que ha de dir als llocs on intervé.

La realitat de la situació política és que hi ha un govern central amb la força dels vots, i una oposició que ha de passar la travessia al desert i fer-se estimar per un electorat desanimat i més pendent dels problemes del dia a dia que no pas de les estratègies de Rubalcaba i Chacon per fer-se un lloc a l'oposició...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot