Política

opinió

La lluita pel poder al PSOE

És necessari que l'oposició espanyola es posi en marxa. El silenci parlamentari del PSOE respon a la lluita per la secretaria general del partit, una pugna que deixa que el govern faci el que vulgui des dels despatxos sense haver de donar explicacions al Parlament. Això, en un temps molt important, en què l'agenda europea no dóna marge d'espera i la reforma laboral està damunt la taula entretenint la classe política.

El PSOE ha començat la travessia pel desert. Malgrat els pèssims resultats, és bo que els seus dirigents no hagin llançat del tot la tovallola. Ara estan pendents del 38è congrés, dels dos candidats que volen tirar endavant el projecte socialista i de les eleccions al Parlament andalús. Hauria estat pitjor que haguessin entrat en depressió després de la derrota electoral.

Amb tot, el que es discuteix són qüestions de poder i algunes lleugeres diferències en la manera de fer política. Carme Chacón té al seu favor la joventut i la inquietud política, elements que li serviran per a la millora de la imatge de renovació. Un veterà socialista català m'explicava que Chacón és fruit del màrqueting polític: jove i preparada per als nous temps, però sense ideologia que la diferenciï d'allò que ha pogut representar Zapatero. Cal afegir, a més, que a Catalunya s'haurà de guanyar el lloc més enllà de ser diputada per Barcelona.

És curiós que en pocs dies Chacón s'ha desmarcat de la gestió de Zapatero davant de la crisi. També Rubalcaba, que només fa servir la seva solvència i experiència, sobretot en matèria educativa i de lluita contra el terrorisme. Tot indica que hi haurà debat pel poder, fins i tot baralles, però sense que la sang arribi al riu, ja que, ideològicament, tenen poques diferències. I mentrestant cal, d'urgència i per salut política, que hi hagi oposició al govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona