Política

CULTURA

Un acord nacional

El 2012 haurem de treballar més, millor i sumant esforços si volem deixar enrere aquesta fase estressant per a la cultura catalana. Les adversitats se superaran i el pessimisme deixarà pas a l'optimisme si concretem en els propers mesos un Acord Nacional per a la Cultura que ens permeti recuperar l'esperança en el futur. Des del govern continuarem impulsant les polítiques de renovació que hem iniciat. Tota la nostra acció estarà destinada a engrandir l'immens potencial cultural de Catalunya, a donar a la cultura la centralitat social que requereix i a convertir-la en la referència simbòlica del país. Hem d'aprofitar més el nostre patrimoni artístic, literari, monumental, humà i paisatgístic; hem d'apostar més pel talent i els creadors per fer del país sinònim d'innovació permanent; hem de convertir el patrimoni, l'art, les ciències, les humanitats i la creativitat en artífex de progrés i ocupació; i hem de fer de la cultura l'argamassa que relligui la comunitat dels catalans. Volem consolidar el sistema cultural per ser una nació culturalment avançada entre les nacions del món; una nació lliure en la construcció del seu relat, que faci de la cultura un element estratègic i nuclear del seu present i futur.

Per aconseguir-ho només hi ha un camí: el de l'Acord Nacional per a la Cultura. Un acord entre una majoria de les forces parlamentàries i la societat catalana que ens permeti conjugar en plenitud i en benefici de la societat catalana les paraules clau del 2012: creativitat, patrimoni, llengua, emprenedors culturals, cooperació entre administració i societat, internacionalització, consens, convicció i compromís.

L'any vinent no serà un any qualsevol. Cap no ho és, però aquest serà particularment crucial. El món s'està dissenyant de nou i sense una cultura forta els catalans tindrem encara més dificultats per dir-hi la nostra sobre quin món i quina societat volem construir. La nostra cultura serà més passat que no pas futur si no entenem que redibuixar-la i enfortir-la exigeix un acord nacional que sumi totes les voluntats. Si ho fem, i estic segur que ho farem, el nostre futur com a nació no tindrà límits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona