Política

Coscubiela demana el vot catalanista i d'esquerres

El candidat d'ICV-EUiA critica el PSC per haver malbaratat els seus 25 diputats a Madrid

Els ecosocialistes aspiren a aconseguir un escó per Lleida, però encara el veuen lluny

El candidat d'ICV-EUiA a les eleccions generals espanyoles, Joan Coscubiela, ha reivindicat aquest diumenge un “catalanisme popular i d'esquerres” per sortir de la crisi. En aquest sentit, ha apel·lat als votants desencantats del PSC pel “malbaratament” dels 25 diputats d'aquesta formació a Madrid.

El cap de llista ecosocialista ha visitat aquest diumenge el mercat de Torrefarrera, al Segrià, des d'on ha s'ha adreçat als mitjans. Coscubiela ha assegurat que “no és possible sortir de la crisi sense les polítiques socials i nacionals, i això sempre ha volgut dir catalanisme popular i d'esquerres”.

L'exsecretari general de CCOO de Catalunya ha fet una crida al “reforçament de la sobirania nacional” i ha dit que calen “polítiques fiscals i concert solidari”. “Volem dir, de manera molt clara, que per reforçar socialment Catalunya els catalans tenen un projecte que és ICV-EUiA. Els que dubten d'això haurien de pensar com ha utilitzat el PSC els 25 diputats i diputades”, ha assenyalat el candidat.

En referència als últims sondejos, ha considerat que una aclaparadora majoria del PP espatllaria l'estratègia de CiU de presentar-se com una formació decisiva a Madrid. Coscubiela ha carregat contra aquestes dues formacions per “aprovar reformes regressives socialment”, com la del mercat laboral o “les diverses reformes fiscals a favor del capital”. També s'ha adreçat al candidat popular, Mariano Rajoy, a qui ha demanat “que no faci el que ha fet sempre, que és governar en nom dels lobbies”.

A la mateixa hora que el cap de llista d'Iniciativa feia campanya a Torrefarrera, el candidat d'Izquierda Unida (IU), Cayo Lara, feia el seu únic acte a Catalunya, concretament a Sant Adrià del Besòs. Coscubiela, però, ha volgut treure ferro a aquesta coincidència.

Aconseguir un escó a Lleida

La d'aquest diumenge ha estat l'única visita que farà durant la campanya el cap de llista d'ICV-EUiA a les comarques de Lleida. Iniciativa no ha tingut mai cap diputat en aquesta circumscripció electoral i Coscubiela ha afirmat que aconseguir-lo queda “lluny” de les seves “possibilitats”, però que tenen “esperances”. El candidat ha triat el mercat ambulant de Torrefarrera perquè és on van a comprar moltes persones que en aquests moments tenen dificultats econòmiques. “Aquesta és una zona que representa la problemàtica social que es viu a les Terres de Lleida”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.