Política

opinió

Per què aniré a declarar a l'Audiencia

Aniré a l'Audiencia Nacional, declararé la veritat i declararé en català

Un jutge d'instrucció de l'Audiencia Nacional espanyola ens ha citat deu diputats catalans a mitjan desembre perquè declarem davant seu a Madrid com a testimonis i perjudicats per la manifestació dels indignats que va bloquejar els accessos al Parlament per impedir la votació dels pressupostos de la Generalitat. Protestaven contra les retallades, però el que van aconseguir és que de les retallades no se'n parlés gaire, sinó només del seu intent de bloquejar el Parlament.

Hi aniré, per les següents raons:

1. Per deixar clar que no he acusat ningú, que els acusadors són la Generalitat i el Parlament, ambdós governats per CiU, i que no tinc res a veure amb la meva citació, que ha decidit el jutge.

2. Per deixar clar que els catalans han de ser jutjats pels jutjats de Catalunya, i que si no és així en el present cas és perquè, a diferència dels advocats defensors, ni la Generalitat ni el Parlament, ambdós governats per CiU, s'han oposat a la competència de l'Audiencia Nacional espanyola ni han demanat que els acusats fossin jutjats a Catalunya.

3. Per deixar clar que va ser el conseller Felip Puig qui va tancar tots els accessos a la Ciutadella menys un, cosa que va crear una ratera, agreujada perquè també va tallar el trànsit des de l'Arc de Triomf i l'Estació de França fins a la Ciutadella, i va obligar els diputats a passar a peu pel mig de la gentada sense protecció de cap mena. Mentrestant, ell i el seu govern, i els diputats que el conseller Puig va triar a dit, van anar al Parlament en helicòpter.

4. Per deixar clar que els diputats espanyols tenen uns privilegis processals, com declarar per escrit i a casa seva, que els diputats catalans no tenim. Només els té el president de la Generalitat, que declararà a casa seva com a perjudicat i com a testimoni del que va veure des de l'helicòpter, ja que al carrer ell no hi va ser.

5. Per deixar clar que, mentre estiguem al seu estat, els catalans tenim el mateix dret a emprar la llengua catalana que el dret que tenen els espanyols a emprar la llengua espanyola, i que tenim aquest dret no només a la nació catalana, sinó també a Espanya a la seva Audiencia Nacional.

Per tot això aniré el dia 14 de desembre a les 10 hores del matí a Madrid a l'Audiencia Nacional espanyola. Hi aniré, declararé la veritat i declararé en català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries