Política

opinió

On són els “intel·lectuals espanyols”?

La campanya té alts i baixos. Un to avorrit i algunes pinzellades crispades, com les de Peces-Barba: “Aquest cop no caldrà bombardejar Barcelona.” “Hauríem anat més bé amb Portugal que amb Catalunya.” El personatge vol fer-se perdonar, tot i que se'l recordarà com un babau i un ignorant a qui un sector carca ha rigut les gràcies.

Des de fa temps, Catalunya té un problema amb els anomenats “intel·lectuals espanyols”, on hi ha personatges com Peces-Barba. Un pare de la Constitució que mai ha tingut cap gest jurídic generós en favor de res més que no fos lluitar pel seu punt de vista imperialista. Quan diu nosaltres, a qui es refereix? A la seva Espanya, al Reial Madrid, als pares de la Constitució?

En el procés del retallat Estatut, ja va sobtar el silenci d'aquests intel·lectuals anomenats progressistes com Peces-Barba, que, en el període de la Transició, van arribar a acceptar algunes diferències catalanes. Ara, fins i tot, les ridiculitzen. El PP i Enrique Múgica, en nom del Defensor del Poble, van presentar un recurs contra l'Estatut i es fa difícil entendre que cap dels intel·lectuals es pronunciés en contra d'una impugnació que no tenia ni cap ni peus.

Fóra bo que l'anomenada diplomàcia catalana dediqués esforços pedagògics a mostrar la realitat catalana a determinats personatges que actuen portats pels sentiments espanyolistes, des de la ignorància. Que els l'expliquin amb arguments. Després de les eleccions, Catalunya haurà d'explicar a les noves Corts per a què ha de servir el pacte fiscal. De ben segur que opinions de determinats “intel·lectuals espanyols” serien ben rebudes per crear un ambient més adequat que l'actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries