Política

Tisorada del PP a les ‘teles' (autonòmiques)

Canal 9, la més endeutada, és criticada per falta de pluralisme

De Cospedal anuncia retallades al RTVCM del 20% i té la idea de privatitzar-la

Privatitzar, retallar i, en alguns casos, suprimir. Aquesta és, en general, la idea que té el Partit Popular per gestionar els mitjans autonòmics de ràdio i televisió públics: Ràdio Televisió de Mallorca està en procés de tancar; Cospedal ha retallat un 20% els comptes de la televisió de Castella-la Manxa i es planteja vendre-la al sector privat, i el valencià Canal 9 ha estat acusat per l'oposició de “manipulació informativa” en els casos de corrupció del PP. Els governs populars, encapçalats per les lideresses Esperanza Aguirre i María Dolores de Cospedal, han anunciat la intenció de privatitzar la gestió de Tele Madrid i RTVCM quan una llei estatal ho permeti –ara mateix no és legal–. Si Mariano Rajoy guanya les eleccions del 20-N, això seria possible.

El nou govern balear de José Ramón Bauzà ha iniciat el procés de tancament de la cadena Mallorca Televisió i vol donar entrada al capital privat a IB3. El ple del Consell de Mallorca va aprovar al setembre, amb els vots a favor del PP i en contra del PSIB i la coalició PSM-IV, iniciar el tràmit per tancar Ràdio i Televisió de Mallorca, fet que suposaria la primera clausura d'un ens públic d'aquestes característiques a l'Estat. Els treballadors han presentat unes 15.000 firmes en contra.

El govern valencià es planteja ara un “canvi de model i de dimensió” de Canal 9 i, fins i tot, segons el conseller d'Economia, Enrique Verdaguer, es podria suprimir si no supera una anàlisi rigorosa de costos i beneficis. Canal 9, la televisió autonòmica més endeutada, amb 1.200 milions de deute, ha estat criticada pel poc ús del valencià i per la “manca de pluralitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.