Política

opinió

De la curta a la llarga volada

Sovint, per solucionar problemes, “s'enlairava amb l'helicòpter, mirava des de dalt i en perspectiva”. Així glossava Montserrat Tura el seu oncle Jordi Solé Tura, la setmana passada a la cambra catalana. Segur que ara mateix és un bon consell per a la classe política. Perquè quan el polític mira només arran de terra es produeixen situacions poc engrescadores. De volada curta. Vol gallinaci, com deia Josep Pla, és donar voltes i més voltes als fets que van succeir el 15 de juny als voltants del Parlament de Catalunya. L'helicòpter del president de la Generalitat, el perímetre dels Mossos, els insults als polítics, les anècdotes del dia i tot un seguit de fets lamentables i patètics. Fets que s'hauran d'investigar des del servei d'ordre perquè no passin més. Fets que no cal oblidar, però tampoc cal utilitzar-los un dia rere l'altre per tàctica política, tot esperant que els electors aplaudeixin el partit respectiu.

Tothom coincideix que ara per ara el que cal és avançar en la recuperació econòmica i en la creació d'ocupació. Aquest és un missatge clar de molts ciutadans que s'han manifestat aquests darrers dies, en què s'ha vist que la majoria estan farts de certs comportaments polítics. Estan cansats que hi hagi moltes paraules i pocs fets.

En política la volada llarga passa per l'herència que els actuals representants deixin. Ara mateix, i lluny de les tàctiques polítiques, guanya terreny la teoria dels qui defensen que com més aviat es tanqui la legislatura espanyola, millor per a tothom. Que les reformes que s'han de fer són de tal magnitud, que cal foc nou i saba nova.

Calen noves perspectives. Tot i que, a hores d'ara, causa vertigen pensar que després de l'estiu hi tornarem i hi haurà una altra campanya electoral, amb mètodes de llistes tancades i debats manegats que seran poc engrescadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA