Política

Alt Penedès

El PSC vilafranquí diu que han frenat el tsunami conservador

El candidat nou, la renovació de la llista i el desgast socialista, entre les causes del retrocés

El cap del PSC diu que s'oferirà en temes de ciutat i que treballarà per recuperar l'alcaldia d'aquí a quatre anys

Els socialistes
es van quedar a 100 vots del setè regidor

El cap del PSC de Vilafranca del Penedès, Francisco Romero, va fer ahir la primera valoració de les eleccions després “d'uns dies de descans” i de reflexió del que va passar diumenge. Per Romero, els resultats de les eleccions municipals –on el seu partit va obtenir 1.024 vots menys que fa quatre anys i dos regidors menys a l'Ajuntament dels que tenia, ara en seran 6– “no són positius, però no és el pitjor escenari que alguns es podien pensar; dins el tsunami conservador que es preveia, els socialistes de Vilafranca han fet valer el treball fet”. Segons el cap dels socialistes vilafranquins, el més just hagués estat un resultat de vuit regidors per a CiU i set regidors per al PSC perquè el partit es va quedar a uns 100 vots del setè regidor.

Romero, que ni tan sols podria aconseguir l'alcaldia amb un acte d'esquerres perquè no sumaria la majoria absoluta, diu que afrontarà el nou mandat com a cap de l'oposició, “oferint diàleg en els temes de ciutat” i que treballarà per oferir una alternativa que permeti recuperar l'alcaldia al PSC d'aquí a quatre anys. El líder socialista diu que se sent avalat per la direcció i els militants del partit i declara que ha tingut reconeixements per la bona feina que s'ha fet. “Això m'anima a seguir treballant en el meu compromís per Vilafranca per guanyar les pròximes eleccions”, diu.

Sobre les causes de la davallada de vot que hi ha hagut entre l'electorat socialista, Romero destaca el fet que ell és un candidat nou, que es va fer una renovació profunda de la llista i la situació de desgast socialista que hi ha arreu.

Romero diu que, malgrat que CiU ha aconseguit ser la força més votada a la ciutat –i els felicita per això–, no ha aconseguit traslladar els suports que va tenir la federació nacionalista en les eleccions al Parlament a les municipals “perquè CiU va perdre vots i el PSC en van sumar en les eleccions de diumenge”. “Molta gent ha sabut valorar els valors que hem explicat i ha reconegut la feina feta”, conclou.

Mentrestant, l'alcalde i cap de CiU, Pere Regull, continua amb la seva agenda de contactes. Dimarts va trucar al cap de la CUP, Llorenç Casanova, per citar-se en una reunió per a la setmana que ve i veure quins són els punts d'acord que hi ha. Casanova deia ahir que anirà a la reunió “a escoltar el que diu el cap del partit que ha guanyat les eleccions per després traçar línies estratègiques”. La CUP ja ha dit que votarà el seu candidat.

Solidaritat seguirà treballant per consolidar-se als municipis

SI era “conscient que era molt difícil entrar als ajuntaments perquè la cursa ja estava rodada, els cotxes no estaven prou preparats i els pilots no eren professionals”. El coordinador regional de Solidaritat, Fèlix Simon, diu que, malgrat només haver obtingut representació a Sitges, el partit continuarà treballant per consolidar-se fora dels ajuntaments i que es valoraran accions en el marc del congrés del 18 i 19 de juny.

L'Entesa vol fer que es faci valer la llista més votada

Diego Díez, el cap de l'Entesa a la Granada, la llista més votada però amb els mateixos regidors que CiU, demana que es faci valer que és la primera força i diu que ara la pilota està a la teulada de CiU.

Ases vol un govern de majoria absoluta a Olesa de Bonesvalls

El cap del GOOB d'Olesa de Bonesvalls, Enric Ases, ha començat la ronda de contactes amb els partits que han obtingut representació per fer un govern de majoria absoluta. Ases, que diu que té bones sensacions després de parlar amb dos grups, considera que no es bo per al poble que es torni a repetir la inestabilitat del mandat que ara s'acaba i declara que no impulsarà “aventures que altres volen fer”. Ases parla d'un govern amb àrees de serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona