Política

Denuncien irregularitats al cens d'Andilla

S'han produït empadronaments massius de persones foranes i el PSOE tem que es tracte d'una estratègia política del PP per guanyar la plaça

Una vegada més, l'empadronament massiu de ciutadans al municipi d'Andilla, torna a ser notícia en època electoral. En aquesta ocasió, però, ha superat qualsevol previsió ja que el nombre de veïns que hi figuren al cens en el període que va des de gener a octubre de 2010 tan sols ha variat en 4 persones, la qual cosa situava el nombre d'habitants en 260 votants.

Aquesta dada, contrasta amb el nombre actual de censats que arriba a 398, la qual cosa ha convertit aquest municipi en el que més ha augmentat el cens de tot l'Estat, ja que ha superat en un 50% l'increment.

Durant les darreres eleccions municipals de l'any 2007, hi havia 327 andillans amb dret a vot, nombre que havia baixat a 257 en agost de 2010, la dada més baixa de les darreres dècades. Però amb l'estratègia d'empadronaments massius, aquest nombre de votants ha augmentat en 141 persones en tan sols dos mesos.

Aquestes dades no s'hi corresponen en absolut amb la realitat, ja que la població d'Andilla i els tres llogarets del municipi, no arriba més que a una cinquantena d'habitants de continu. No obstant, hi ha empadronaments de persones amb vincles afectius o econòmics que disposen dels requisits legals per estar-hi, qüestió aquesta que conforma la peculiaritat de la societat andillana.

Les irregularitats del cens són de tota mena. A l'adreça postal del cap de llista del PP, al llogaret de La Pobleta, hi ha empadronades 10 persones, tot i trobar-se buida durant la setmana i únicament durant el cap de setmana experimenta moviments.

Un altre cas de possible frau censal, és el de la segona candidata del mateix partit —PP— que figura empadronada amb 7 membres més de la seua família en un magatzem municipal al llogaret d'Osset i aprofita la seua vivenda habitual, per empadronar altres votants seus que no tenen cap vincle amb el poble. A més d'això, el seu fill disposa de domicili al Villar i no es descarta el doble empadronament.

Davant aquestes irregularitats, l'agrupació local del PSPV-PSOE d'Andilla estudia exercir mesures legals jurídiques i administratives perquè es normalitze la situació d'aquest municipi de la comarca dels Serrans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ELECCIONS EUROPEES

La participació a l’Estat se situa en el 28%

BARCELONA
eleccions europees

La participació cau a Catalunya i se situa en el 24,7%, deu punts per sota del 2019

barcelona
GUERRA A GAZA

Netanyahu insta Gantz a mantenir la unitat israeliana i quedar-se al govern de guerra

BARCELONA
àfrica

Almenys 42 morts en un atac d'una milícia vinculada a Estat Islàmic a la RDC

barcelona
PENÍNSULA COREANA

Seül reprèn les emissions contra Corea del Nord en resposta als globus-porqueria

BARCELONA
irlanda

Els primers resultats apunten a una caiguda del Sinn Féin a les municipals

barcelona
GUERRA A GAZA

El nombre de palestins morts en l’operatiu de rescat d’ostatges puja ja a 274

BARCELONA
ELECCIONS EUROPEES

Sánchez i Feijóo voten i animen a la participació

BARCELONA
política

El primer canvi d’alcalde pactat a Torredembarra, dissabte

TORREDEMBARRA