La Diputació de Lleida no es posa d'acord sobre la Central Tèrmica de Mequinensa

El portaveu de Convergència i Unió, Salvador Bordes, ha criticat la inacció de la Generalitat davant el projecte, ja que segons la federació nacionalista «no es preocupa per la salut, el medi ambient, i els possibles problemes que pot provocar la central en zones agrícoles». CiU reclama un informe més contundent sobre l'impacte que pot ocasionar la instal·lació en terres catalanes.

A més, Salvador Bordes ha reclamat a la Diputació l'informe sobre el qual es van presentar les al·legacions de l'ens al projecte. El president, Jaume Gilabert, ha dit que l'informe es presentarà unitàriament a alcaldes i portaveus la setmana vinent. Gilabert ha lamentat que Convergència i Unió hagi actuat sense respectar la unitat pactada amb els alcaldes.

El grup socialista ha rebutjat la proposta perquè 'és contradictòria' i demana a la Generalitat accions executives 'que no pot dur a terme' sobre municipis aragonesos. ERC ha considerat que la Diputació ja ha fet tots els deures. En canvi, el PP si que hi ha donat suport, tot i que també ha dubtat del punt que demana a la Generalitat que assumeixi competències a l'Aragó que no té.

Demanen senyalitzar l'estany d'Ivars a l'A-2

A banda, el Ple ha aprovat per unanimitat demanar a Foment la senyalització de l'estany d'Ivars i Vilasana, al Pla d'Urgell, als accessos des de l'autovia A-2. Ha estat arran d'una moció del Partit Popular que han consensuat tots els grups.

En concret s'instarà al Ministeri de Foment, titular de l'autovia, a instal·lar panells indicadors de la situació de l'Estany d'Ivars i Vila-sana en la proximitat de la sortida 489 -Golmés-Vila-sana- i les sortides 495-496 -Bellpuig-Ivars d'Urgell-, en ambdós sentits de la marxa.

No hi ha hagut tant quòrum en l'aprovació de les modificacions de crèdit del pressupost d'enguany, que Convergència i Unió no ha acceptat en considerar «exagerats, per una mala previsió en el pressupost.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els EUA van aturar un enviament de bombes a Israel

barcelona
LA crònica

El joc de les preguntes

Sílvia Paneque
Candidata del PSC per Girona

“Tot té un impacte, fins i tot no fer la transició energètica”

Girona
REGNE UNIT

El llegat de Thatcher continua viu

Londres

Envoltats de desinformació

Barcelona
Alba Tobella
Cofundadora i directora de Verificat

“En campanya és quan hi ha més desinformació”

Barcelona