Política

Delgado vol renovar la majoria

El PSC, amb majoria al poble, torna a optar per Miguel Delgado. CiU aposta un altre cop per Toni Bosch; ERC, per Carles Sisquella, i el PP, per Rodolfo Martínez

Castellet i la Gornal, el segon municipi més gran de Catalunya en extensió, anirà a votar el 2 de maig amb quatre candidatures sobre la taula. Qui parteix amb més avantatge és Miguel Delgado, l'alcalde, que es presenta per quarta ocasió consecutiva pel PSC amb l'objectiu de “fer una feina continuista al poble” que li ha donat rèdits electorals continuats. A CiU, Toni Bosch es presenta per “tractar sense vacil·lacions dues de les situacions actuals de crispació al municipi: l'augment desproporcionat de l'IBI, un 18% els dos darrers anys 2009 i 2010, i la concessió del servei d'aigua a l'empresa Sorea”. A ERC, l'històric Carles Sisquella vol ser decisiu en el pròxim govern “per posar racionalitat i reduir el deute, el 80% del pressupost, que té l'Ajuntament”. Sisquella diu que malgrat aquest endeutament al municipi “li falten molts serveis”. El PP, el partit que no ha aconseguit en els darrers mandats tenir representació, ho intentarà de nou amb Rodolfo Martínez, un empresari i inspector d'assegurances, que es presenta “per gestionar bé i invertir en les persones”. L'oposició confia que les xifres dels darrers mandats no es repeteixin.

LES CLAUS
L'efecte Delgado.
Amb aquest l'alcalde socialista farà quatre mandats que governa i sense pèrdues de vots entre els simpatitzants. El 2007 va superar els vots que va obtenir el 2003.
IBI.
L'augment dels impostos i algunes inversions costoses com el teatre, 1,3 milions, mentre hi ha entitats amb patrimoni generen crítiques al poble.
Les dinàmiques electorals.
Els suports electorals de CiU al Parlament –CiU va superar el feu socialista clarament– fan pensar en canvis també a l'Ajuntament, defensen des de l'oposició.
Miguel Delgado
PSC
Serà la quarta vegada que encapçali la candidatura. Governa amb majoria absoluta
Toni Bosch
CiU
Repeteix com a cap de llista de las federació. Va renovar el partit el 2007
Carles Sisquella
ERC
Va ser un dels fundadors del partit al poble i es presenta de nou
Rodolfo Martínez
PP
Va estrenar-se el 2007 com a candidat i repeteix. No va aconseguir representació. És empresari i inspector d'assegurances


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona