Política

Una majoria més que absoluta

El municipi de Campllong és una raresa en els temps que corren. No és gens habitual que al 2007 només s'hi presentés la candidatura de CiU-Independents per Campllong amb Lluís Freixas al capdavant. Els resultats, però, van evidenciar que no tenia rival i és que va obtenir més del 91% dels vots emesos i els set regidors que componen el ple municipal. Pel que fa a les properes eleccions, Freixas ja ha decidit tornar a presentar-se a l'alcaldia, un càrrec que ocupa des de fa catorze anys, als quals cal sumar-hi els deu anteriors que ja era regidor del consistori. L'Ajuntament monocolor és vist per Freixas “com una força més” en el difícil context de crisi i assegura que malgrat això “s'intenta atendre les diferents sensibilitats”. Un dels objectius de CiU per al proper mandat és promoure una escola bressol a mitjà termini. També impulsa la creació del museu del camp, el manteniment de la fira o millores a l'entorn del pavelló per constituir-lo com el centre del poble. Una de les incògnites és saber si hi haurà llistes alternatives a CiU. Altres formacions estan estudiant les possibilitats per presentar candidat, però no hi ha res en ferm.

Lluís Freixas ha considerat sempre que els alcaldes dels municipis petits “s'han d'arremangar i fer de tot”. Creu que la implicació i la feina de l'alcalde en els ajuntaments com ara Campllong va més enllà de la simple gestió de la casa consistorial i del municipi en general. Per ell, aquest fet fa que molta gent es replantegi la possibilitat de presentar la seva candidatura a les eleccions. A més del municipi, el fins ara únic candidat a l'alcaldia ha dedicat esforços extres el darrer mandat al Consell Comarcal del Gironès. L'acord entre CiU i ERC el va portar a presidir l'ens comarcal durant dos anys, des de les eleccions del 2007 fins a l'estiu del 2009. Des d'aleshores ha exercit de vicepresident del Consell.

Lluís Freixas
CiU
A més de ser l'alcalde des de fa catorze anys, el darrer mandat ha estat dos anys president i dos vicepresident del Consell Comarcal del Gironès.
LES CLAUS
Candidatures.
L'any 2007 CiU va ser l'única candidatura i els resultats van obviar la gran acceptació de Freixas, que amb un 71% de participació va assolir el 91% dels vots.
Rivals.
La llarga experiència de Freixas a l'alcaldia pot ser un fre per a candidatures rivals. Sembla que alguns partits estan intentant configurar una llista alternativa.
Crisi.
Els últims tres pressupostos han estat marcats per la crisi. Tot i així s'ha intentat dinamitzar el poble amb la fira, l'ampliació del local social o el nou dispensari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA
guerra a europa

Els EUA acusen Rússia d’usar armes químiques contra les forces ucraïneses

barcelona

Fins a 200.000 euros per a inversions a decidir entre la ciutadania

CASTELLAR DEL VALLÈS
política

El PP posa de model l’educació castellana perquè allà “no hi ha manipulació”

barcelona
unió europea

La UE donarà al Líban 1.000 milions d’euros per a la gestió de refugiats

barcelona
GIRONA

El PP aposta per una educació trilingüe i amb llibertat per escollir centre

GIRONA