Política

Tensions no resoltes

L'experiència de CiU i el PSC de governar plegats per garantir l'estabilitat dins de l'Ajuntament no ha resolt les diferències entre dos grups que busquen ara la majoria suficient per continuar en solitari

Hi ha matrimonis que funcionen com una seda i d'altres que comparteixen un espai perquè són fidels a un compromís signat que va més enllà de la bona sintonia. Aquest últim és el cas dels dos grups que formen actualment el govern de Sant Iscle de Vallalta, que tot i haver fet un gran esforç per buscar l'entesa en un moment delicat –el PSC va perdre un dels seus regidors, que va marxar al grup de no adscrits, i després va fer fora el soci, ERC, per acabar pactant amb CiU– no han acabat de sentir-se còmodes. Tot i l'evident tensió, les dues formacions han tingut molt clar que havia de prevaler la governabilitat i n'han fet bandera respectant, o desentenent-se, de la feina del seu soci. En qualsevol cas, i a ulls de la ciutadania de Sant Iscle, aquest ha estat un mandat marcat pels ajuts caiguts com pluja menuda dels fons estatals que han permès tancar el cercle d'equipaments que li mancaven a un municipi que tot i ser dels petits, es resisteix a renunciar a serveis que són propis dels grans.

El govern, tots dos socis, parlen amb orgull d'obres com l'ampliació de l'escola bressol, les millores a diferents locals destinats a les entitats, la rampa d'accés cap a l'església o el gual inundable de la Salut. A més, s'ha aconseguit aprovar el pla estratègic de Sant Iscle que vol projectar el millor futur per a la població fins a curt, mitjà i llarg termini. L'actual alcaldessa, Núria Sans, repeteix al capdavant d'una llista amb canvis i amb l'objectiu d'ampliar la majoria que ja li van donar les urnes el 2007. Eduard Turon presenta una candidatura socialista renovada que vol recuperar el vot perdut ara fa quatre anys. Pel que fa a ERC, que va aconseguir el primer regidor al municipi també el 2007, ha costat força trobar un candidat que sigui conscient que pot decantar la balança cap a un costat o un altre. Finalment, la tria ha recaigut en Pere Guixens, vinculat a la Plataforma Sant Iscle Decideix i amb idees molt clares sobre quines estratègies cal aplicar en el municipi per afavorir l'arribada d'oferta empresarial. A per ara, hi ha una quarta llista d'independents en plena gestació que encapçalaria l'actual regidor d'ERC Joan Campeny. En qualsevol cas, i tot i que en política no hi ha mai un no inamovible, sembla certament difícil que el bipartidisme sòciovergent torni a repetir-se en el cor de la Vallalta.

LES CLAUS
Pla estratègic.
Les línies mestres del Sant Iscle del futur estan marcades i ara cal començar a caminar.
Gestió.
La contenció en la despesa marcarà un mandat sense inversions en equipaments.
Núria Sans
CiU
Repeteix per tercer cop i amb l'avantatge de ser alcaldessa.
Eduard Turon
PSC
L'experiència al capdavant d'un poble guanyat pels socialistes el 1999.
Pere Guixens
ERC
S'estrena com a cap de llista i defensa la recerca d'oportunitats per al poble.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona