Política

Política

Eudald Casadesús podria ser el nou delegat del govern

Montserrat Roura ocuparia l'escó de CiU que deixaria el president de CDC a les comarques gironines

Eudald Casadesús i Barceló, president de la federació de CDC a les comarques gironines i diputat de CiU al Parlament, s'entreveu com el nou delegat del govern de la Generalitat a Girona. Eudald Casadesús ha estat el responsable de liderar la travessia del desert de CDC d'ençà que CiU va quedar fora del govern de la Generalitat el 2003. A més, després d'haver estat el cap de llista de CiU en les eleccions del 2006, la designació de Santi Vila per encapçalar la candidatura i visualitzar la renovació el va fer recular fins al tercer lloc, ja que, pels pactes amb Unió, als democratacristians els correspon el segon lloc per Girona. Tanmateix, en aquell moment Artur Mas el va reforçar com a president de la federació.

Eudald Casadesús va néixer a Ripoll el 9 de juliol del 1953. Llicenciat en ciències químiques, ha estat alcalde de Ripoll del 1995 al 2003 i és diputat al Parlament de Catalunya des del 1992. Ha estat president del Consell Comarcal del Ripollès. En el tretzè congrés nacional del partit celebrat del 9 a l'11 de juliol a l'Hospitalet de Llobregat, Eudald Casadesús va ser escollit president de la federació de Convergència a les comarques gironines.

Si finalment el president Artur Mas el nomenés delegat, Casadesús hauria de deixar el seu escó de diputat al Parlament, que ocuparia la desena de la llista, Montserrat Roura, l'alcaldessa de Riudellots de la Selva. Roura és psicòloga clínica de la Generalitat en excedència i membre del comitè executiu de l'ACM des del 2007.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona