Política

Duran i Lleida: “Em trobo bé a Madrid i Catalunya necessita una veu potent allà”

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats reconeix que hagués desitjat ser president de la Generalitat, tot i que “així és com ens vam repartir la feina en el seu dia amb l'Artur”

El president d'Unió afirma que els andalusos paguen impostos però “els catalans també i no ens podem permetre els luxes que es permeten a Andalusia”

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, no s'ha volgut mullar sobre les seves preferències de cara al futur laboral més immediat, tot i que ha reconegut que està molt a gust a Madrid i que cal un pes pesat com ell a la capital de l'Estat. Concretament, i en declaracions a El Món de RAC1, ha assegurat: “La meva prioritat és servir, on faci falta. Jo em trobo bé a Madrid i crec que Catalunya necessita una veu potent allà. És important que Madrid estigui ben cobert”.

De fet, Duran i Lleida, després d'asseverar que encara no ha mantingut cap reunió amb Artur Mas sobre aquest tema, ha admès: “Jo hagués desitjat ser president de la Generalitat, però treballo a Madrid. Així és com ens vam repartir la feina en el seu dia amb l'Artur”. A més, al seu entendre, no és compatible un càrrec central a Catalunya amb la feina com a diputat a la capital de l'Estat”.

El president d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) ha explicat que malgrat no ha parlat amb Mas sobre la seva presència en el futur govern de la Generalitat de Catalunya, sí que ho han fet sobre l'estructura de govern. I, en aquest sentit, “la reducció, l'austeritat i l'agrupació de conselleries” li semblen un molt bon punt de partida.

Respecte a la possibilitat de negociar amb el govern espanyol un concert econòmic per a Catalunya, Duran i Lleida ha avançat que la repetició “mimètica de la fórmula basca és inviable per a l'Estat” i no seria possible. “Mas sempre ha matisat que el concert per a Catalunya s'ha de concretar en un pacte fiscal que ens permeti recaptar tots els impostos, repartir-los i després pagar una quota a l'Estat, en funció del nombre de ciutadans i de la quota de solidaritat”, ha dit.

Dit això, i sense voler entrar en una polèmica de declaracions, Duran i Lleida ha sentenciat: “Els andalusos paguen impostos, però nosaltres també paguem impostos i no ens podem permetre els luxes que es permeten a Andalusia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ