Política

Corbacho diu a Mas que no es preocupi per les finances de la Generalitat perquè governarà Montilla

El dirigent socialista replica a les declaracions del candidat de CiU, que ha augurat que es trobarà amb les arques “seques” si és escollit president

El número tres de la candidatura del PSC reconeix que el govern deixarà 600 milions d'euros pendents de pagament

El número tres de la llista del PSC per Barcelona, Celestino Corbacho, ha replicat aquest dimarts al president de CiU, Artur Mas, que no es preocupi per les finances de la Generalitat, ja que, després de les eleccions autonòmiques, continuarà governant el candidat socialista, José Montilla.

El candidat de la federació nacionalista ha expressat avui el seu desacord amb les mesures d'última hora de l'executiu català, que ha definit com a “polítiques de terra cremada”, que al seu parer traspassen al futur executiu el “problema” de com pagar aquestes iniciatives. En aquest sentit, ha admès que desconeix els deutes als que haurà de fer front si arriba a presidir el proper govern català. “La caixa de la Generalitat estarà seca”, ha afegit el cap de llista de CiU, que ha indicat que pot intuir la “magnitud del conflicte”, per la seva experiència com a conseller d'Economia entre els anys 1997 i 2000.

Per això, el dirigent socialista ha volgut “tranquil·litzar” al líder convergent i li ha assegurat que no serà ell “qui tindrà la responsabilitat de gestionar-les. Aquesta responsabilitat la continuarem tenint nosaltres”.

Corbacho ha reconegut que el govern deixarà pendents de pagament factures per 600 milions d'euros, però ha considerat que es tracta d'una xifra molt allunyada dels 3.000 milions d'euros que, segons ell, va deixar sense pagar l'últim govern de Jordi Pujol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.