Política

ERC critica que CiU doni suport al finançament d'autopistes de Madrid

Puigcercós demana a Convergència que expliqui a quins “interessos” obeeix la seva esmena per beneficiar concessionàries amb dèficit de l'època Aznar

Diu que donarà suport al concert econòmic, però demana un full de ruta

El líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha criticat aquest dimarts “l'actitud” de CiU en el Congrés, amb la presentació d'una esmena als Pressupostos amb l'objectiu de “beneficiar les concessionàries d'autopistes radials de Madrid”.

En un esmorzar de Nova Economia Fòrum Europa, el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat ha demanat al portaveu de CiU en el Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, i al líder del partit, Artur Mas, que “expliquin” a quins “interessos” obeeix aquesta esmena, ja que “el que no pot ser” és que des de Catalunya “anem al rescat d'un model d'autopistes antagònic al nostre”.

“Amb actituds com aquesta és comprensible que a Madrid ja ens coneguin els catalans i sàpiguen com poden aconseguir el que ells vulguin”, ha assegurat Puigcercós.

De l'època d'Aznar

L'esmena de CiU pretén que l'Estat aporti recursos per compensar les pèrdues econòmiques generades a les concessionàries en els primers anys d'explotació de les autopistes que van ser construïdes en l'època dels governs de José María Aznar (PP), en no haver-hi el volum de trànsit que havien previst.

Puigcercós ha subratllat que “per governar Catalunya cal tenir les mans lliures” i no arrossegar “hipoteques ni deure favors a ningú”. Sobre el concert econòmic que reivindica CiU, el candidat d'ERC ha assegurat que recolzarà la iniciativa “com no podia ser d'una altra manera”, però ha afegit que li agradaria que algú expliqui com pensen “treure el conill del barret de copa”, ja que l'Estat “no vol canviar l'actual estatus quo”.

Després de lamentar que el PSC “s'hagi abraçat a Madrid i tiri la tovallola” , Puigcercós ha avisat CiU que quan demani el concert econòmic “es trobarà amb què les portes s'han tancat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Presenten a Barcelona un manifest contra la militarització a la UE

barcelona
Eleccions europees

El CIS dona al PSOE la victòria a l'Estat espanyol

guerra a gaza

El gabinet de guerra israelià ordena reprendre les negociacions

barcelona
Política

L’oposició acusa Marín d’abandonar l’Hospitalet en el seu pitjor moment

L’Hospitalet de Llobregat
tribunals

El jutge pregunta les acusacions si cal ordenar la detenció dels qui no van declarar pel Tsunami

barcelona
nova caledònia

Macron fa una crida a la calma en la reunió amb els líders canacs

barcelona
política

Cid esmena Asens i situa al Hard Rock com a “element central de la negociació”

barcelona
àsia

Pequín inicia exercicis militars prop de Taiwan com a "càstig" contra el nou president

barcelona
Joaquim Albert
Cap de l’oposició a Malgrat de Mar (ERC)

“Els serveis no estan a l’alçada del que mereix la ciutadania”

Malgrat de Mar