Política

Solidaritat

Laporta vol pactar amb CiU, ERC i ICV

El candidat de Solidaritat, Joan Laporta, va proposar ahir a CiU, ERC i ICV amb vista a la pròxima legislatura, la formació d'un govern de transició cap a la independència de Catalunya. Si no és així, la formació independentista ha anunciat que farà oposició “al govern autonomista que es formi”. Segons Laporta, la legislatura entre el 2010 i el 2014 hauria de servir per organitzar aquesta transició cap a un estat propi, forjant el reconeixement internacional d'una hipotètica Catalunya independent.

“Després de la sentència del TC contra l'Estatut, hem pogut constatar que Catalunya no té futur dins Espanya, i avui ja es troba en una situació límit”, va afegir-hi. Segons Laporta, Catalunya s'està empobrint perquè cada any Espanya “pren” 22.000 milions d'euros, que representen 60 milions cada dia; “3.000 euros per cada català i any”.

Al seu entendre, això representa per a cada jubilat català deixar de rebre 2.500 euros a l'any de pensió. I els estudiants catalans, que són el 17 per cent dels del total de l'Estat espanyol, només reben el 8 per cent de les beques, segons les mateixes dades.

El dirigent de CiU, Xavier Trias, va considerar després “graciosa” la proposta de pacte de Laporta amb ells, ERC i ICV. Però va recordar que la prioritat dels nacionalistes és aconseguir un govern fort arran de les eleccions del 28-N.

redacció



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.