Política

Montilla alerta que CiU posa en risc les conquestes fetes pels treballadors

El candidat del PSC compara al de CiU amb David Cameron

Proposa un pla per reciclar 20.000 treballadors aturats provinents del sector de la construcció

“Sóc un dels vostres”. El president de la Generalitat i candidat del PSC, José Montilla, s'adreçava així al centenar de representants dels sindicats UGT i CCOO amb els quals va compartir un acte electoral, en una apel·lació que pretenia tancar les ferides després de la vaga general del 29-S contra la reforma laboral del govern espanyol del PSOE. “Sóc un treballador de la política”, deia en la que també era la presentació pública de la xarxa Sindicalistes Socialistes, que li dóna suport amb vista al 28-N.

En un moment en què el PSC accentua el perfil d'esquerres en contraposició al de CiU, Montilla va alertar les centrals que un eventual triomf de la federació nacionalista posaria en risc “les victòries” dels treballadors. “Les propostes de Mas són tancar, acomiadar i privatitzar, són un tap per al progrés social, un fre a la cohesió i al benestar”, va assegurar el candidat dels socialistes, insistint en la comparació entre Mas i el conservador britànic David Cameron, que acaba de presentar un pla per acomiadar mig milió de funcionaris públics.

En el terreny de les propostes, el candidat dels socialistes va presentar un pla per a la “reconversió integral” de 20.000 treballadors de la construcció que faci més de sis mesos que estan a l'atur i tinguin baixa qualificació. Es beneficiarien de 200 euros mensuals durant sis mesos en els quals haurien de seguir uns cursos de formació intensiva per reciclar-se. El pla costaria uns 100 milions d'euros, oberts al cofinançament de la Unió Europea.

Aquesta no va ser l'única proposta del PSC, que també projecta un pla de lluita contra la pobresa infantil per eradicar-la d'aquí a deu anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA