Política

ERC invoca el dret a decidir com a preludi de la designació de Puigcercós com a candidat a la Generalitat

Joan Ridao adverteix que l'accés a la sobirania serà un procés gradual i que el "independència o res" no porta enlloc

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha afirmat aquest divendres que el "nord" de l'acció política del seu partit passa pel dret a decidir, però ha advertit que aquest ha de ser un procés gradual perquè el nivell de conscienciació i compromís públic és "desigual" i presenta una gamma d'opcions molt diverses. L'opció de "independència o res" no porta enlloc, segons el dirigent republicà.

Joan Ridao ha obert aquest divendres a la tarda a Núria la sessió del consell nacional extraordinari que Esquerra Republicana ha convocat per a la proclamació del president de la formació, Joan Puigcercós, candidat a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010.

Amb l'horitzó que marca la cita amb les urnes de l'any que ve i per marcar el terreny de joc en què previsiblement s'anirà decantant el debat polític dels mesos vinents, Ridao ha afirmat que l'objectiu del dret a decidir és un procés gradual perquè el nivell de conscienciació i compromís públic és "desigual" i presenta una gamma d'opcions molt diverses.

Fent balanç del que està sent la legislatura actual i l'amenaça de la sentència del Tribunal Constitucional, Ridao ha recordat l'intent no reeixit d'establir acords amb el marc estatal, com era l'Estatut del 30 de setembre. "Ho hem intentat", ha afirmat i ha remarcat que "hem intentat també obtenir un bon acord per a la gestió de l'aeroport del Prat", per remarcar que "la justa mesura" del que s'entén per Espanya plural no admet "ni tan sols l'Estatut retallat".

En clara referència a Joan Carretero i el Reagrupament, Joan Ridao ha manifestat que entén que hi hagi gent que es cregui "en possessió de la raó" i que, "cansats que no els la donin" optin només per proclamar "independència o res". No obstant, el secretari general d'ERC ha advertit també que aquesta opció no porta enlloc.

Per això, Ridao ha proclamat que l'opció d'ERC "ha de ser el dret a decidir", que ha de ser proclamat com "el princiopi democràtic per excel·lència".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona
POLÍTICA

El periple del vot exterior

Barcelona