Política

Sant Quirze Decideix podrà fer la consulta sobiranista del dia 28 en un local cèntric

L'Ajuntament cedeix el centre cultural La Patronal, que inicialment havia denegat basant-se en un informe del secretari de la corporació que qüestionava la legalitat de la votació

La plataforma Sant Quirze Decideix, que impulsa la consulta sobiranista del 28 de febrer en aquesta localitat del Vallès Occidental, podrà disposar finalment de l'espai cultural La Patronal, situat al centre de la població, per celebrar-hi la votació. La plataforma mantenia obert un conflicte amb l'Ajuntament, que havia denegat inicialment la cessió del local i oferia a canvi un espai privat al límit del poble que, a parer de la comissió, tenia unes condicions molt deficients.

Sant Quirze Decideix tindrà a la seva disposició el local de La Patronal durant la jornada electoral del 28 de febrer, segons ha informat la plataforma. El col·lectiu ha valorat positivament aquesta circumstància perquè "es resol un dels obstacles que havia planat damunt la consulta popular que s'ha de celebrar al municipi". L'actitud inicial de l'Ajuntament obeïa a un informe del secretari de la corporació municipal que qüestionava la legalitat de la consulta.

L'emplaçament i les condicions de l'espai cultural garanteixen aixi que aquesta "mostra de democràcia i de participació ciutadana disposarà de les condicions necessàries per a poder recollir el màxim nombre de vots possibles". Els veïns de Sant Quirze convocats a participar en la votació tindran a la seva disposició el local de La Patronal o també un altre, situat a Les Fonts, al carrer Influència de la riera número. 9.

Sant Quirze Decideix té organitzades ja les 13 meses electorals que funcionaran el dia 28. D'aquestes, dues estaran a Les Fonts. La plataforma ha reunit més de 200 voluntaris per atendre la logística de la jornada electoral, alguns d'ells procedents de poblacions veïnes com Sabadell, Sant Cugat, Terrassa i Castellar.

Els votants tindran també opció a dipositar la seva papereta de forma anticipada. Amb aquesta finalitat, aquest dijous dia 18, a partir de les 16.30 hores, podran votar a la llar d'infants Picarol blau i al CEIP Purificació Salas; i a les 18.30 hores al Casal d'Avis. Divendres 19, a partir de les 16.30 hores, al CEIP 11 de Setembre; dilluns 22, a les 11.00 hores, a l'Institut de Sant Quirze; i dimarts 23, a les 16.00 hores, als FGC de Sant Quirze.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA
regne Unit

Corbyn es presentarà com a independent en els comicis britànics de juliol

barcelona