Política

Montilla anuncia davant l'executiva del PSC la seva disposició a ser candidat

Vol presentar la candidatura amb el 15% de les signatures del consell nacional

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, ha oficialitzat aquest dilluns davant la comissió executiva del PSC la seva disposició a ser candidat i, per tant, optar a la reelecció com a president. Montilla ho ha anunciat durant la reunió de la direcció, segons ha explicat el viceprimer secretari i portaveu del PSC Miquel Iceta, que ha afegit que el primer secretari ha demanat que no sigui la comissió executiva qui aprovi la seva candidatura.

Ja fa temps que Montilla havia mostrat públicament la seva opció a presentar-se a la reelecció, però ha estat aquest dilluns que ho ha oficialitzat davant de la comissió executiva del PSC. Segons Iceta, el president de la Generalitat ha anunciat la seva disposició a presentar-se com a candidat.

Per ser candidat del PSC hi ha tres opcions. La candidatura es pot aprovar a través de la comissió executiva, per l'aval del 15% dels consellers nacionals, o per un 10% dels militants. Davant de la direcció del partit, Montilla ha demanat que no sigui la comissió executiva la que faci pública la seva candidatura, ja que vol presentar-la amb el 15% de les signatures del consell nacional.

En la reunió de la comissió executiva de l'1 de març es van posar en marxa els mecanismes per a l'elaboració de les llistes, procés que comença amb l'elecció del candidat a la presidència de la Generalitat. La comissió electoral va fixar el 28 de març, a les vuit del vespre, com a data límit per presentar candidatures.

En cas que hi hagi més d'un candidat –un escenari que no es preveu–, el reglament del PSC estableix que s'han de celebrar primàries. Si no, la designació es pot fer a través d'una votació del consell nacional o per un referèndum intern. Tot fa preveure que la designació de Montilla com a candidat es produeixi en el consell nacional que probablement se celebrarà el 17 d'abril.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona
sentència a l’1-O

L’exili augmenta, ara pel Tsunami

barcelona
9-N i 1-O

La piconadora del Tribunal de Comptes contra els governs, activa

barcelona