Política

Les llargues cues a tots els estats pronostiquen una participació històrica en les eleccions dels EUA

 

El candidat demòcrata a la presidència dels Estats Units, Barack Obama ja ha exercit el seu dret a vot a Chicago, aprofitant que una quarantena d'estats ja han obert les portes dels centres electorals. Obaga té previst desplaçar-se a Indiana -un estat indecís però que podria acabar sent demòcrata- per seguir amb la seva campanya electoral. Després té previst tornar a Chicago i jugar un partit de bàsquet, una pràctica habitual durant les jornades electorals del senador demòcrata. Ja a la nit, Obaga seguirà els resultats des d'un hotel del centre de Chicago, juntament amb la seva familia i seguidors.

El seu rival, John McCain, també seguirà la campanya i els dos candidats apuraran fins que tanquin les urnes per arrencar el màxim de vots possibles. El candidat republicà, després de votar a Fènix, té previst realitzar actes a Colorado i Nou Mèxic.

 Al mateix temps que Obama votava, també ho feia el candidat demòcrata a la vicepresidència, Joe Biden, que ho ha fet a Wilmington. Delaware.

Llargues cues per votar
Des de Delaware a las Rocosas, milions d'americans han format des de les primeres hores d'avui han format llargues cues, en unes eleccions que s'espera una participació sense precedents.

Dos votants de l'estat de Maryland, han indicat que l'espera per exercir el dret a vot era de quasi una hora. A virginia Beach, les cues s'allargaven per varis carrers.

A Delaware, els votants han arribat a peu, amb cotxe o bicicleta, i les cues s'han format fins i tot una hora abans de L'obertura dels centres electorals.

El diari The Observer, a Charlotte, Carolina del Nord, ha informat que una hora i mitja després de l'obertura de les oficines electorals els votants esperaven de 30 a 90 minuts per entrar. Ha passat el mateix a comptats veïns de Carolina del Sud.

A Ohio, un dels estats que podrien decidir el futur d'aquesta elecció, els votants formaven llargues cues. Ha passat el mateix amb Minnesota. El seu secretari d'Estat , Mark Ritchie, ha assegurat que podria participar més del 80% dels votants, i que probablement se superi el 83% de l'any 1956.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona