Política

ESTAT ESPANYOL

Albares exigeix a Milei que retiri l’acusació de “corrupta” a la dona de Sánchez

El president argentí havia carregat contra el cap del govern espanyol en la convenció de Vox, al matí a Madrid

El ministre d’Afers Estrangers, José Manuel Albares, ha exigit aquest diumenge al president argentí, Javier Milei, que retiri les “gravíssimes” paraules que ha adreçat aquest matí a la dona de Pedro Sánchez –a qui ha qualificat de “corrupta”– i es disculpi de manera pública.

En un acte organitzat per Vox amb diversos dirigents de l’extrema dreta internacional, Milei va ironitzar sobre Sánchez i els cinc dies que es va agafar de reflexió i va acusar de corrupció Begoña Gómez. En l’acte, al madrileny Palau de Vistalegre i que ha servit a Vox per llançar la seva campanya per a les europees, Milei va carregar també contra el socialisme, que “condueix a l’esclavitud i la mort; qui ho negui és un ignorant i un mentider”.

Per Albares, que ha cridat a consultes sine die l’ambaixadora espanyola a Buenos Aires, el discurs del president argentí “trenca amb tots els usos diplomàtics i les regles més elementals de la convivència entre països” i situa les relacions bilaterals en el “moment més greu de la història recent”. Les paraules de Milei, hi va afegir, suposen un “atac frontal” a l’Estat espanyol, la seva democràcia i les seves institucions.”

Dirigents i ministres del PSOE han censurat també a les xarxes socials els “insults” i “l’odi” del president argentí cap a Sánchez i la seva dona i han exigit al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que condemni les seves “inacceptables” declaracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia