Política

Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial que permet desembarcar ajuda humanitària

Els primers camions han arribat aquest matí a la franja a través de la infraestructura temporal construïda pels Estats Units

La UE ha enviat el primer carregament a través del corredor marítim

La Franja de Gaza ha començat a rebre aquest divendres l’ajuda humanitària que arriba per via marítima a través del moll artificial construït per la marina dels Estats Units (EUA) i ancorat davant la costa de l’enclavament palestí.

El comandament central de l’exèrcit dels EUA (Centcom) ha informat que els primers camions amb ajuda humanitària han desembarcat cap a les 9 del matí (hora local). “Aquesta capacitat logística única facilita el lliurament d’ajuda humanitària que salva vides, permetent un servei compartit per a la comunitat internacional per ajudar la població de Gaza”, ha destacat el Centcom en un comunicat. La nota afegeix que cap soldat nord-americà ha posat el peu a Gaza.

El Pentàgon va avançar ahir que les operacions del corredor marítim permetran lliurar unes 500 tones d’ajuda en dos dies i assistir a més de dos milions de persones en risc de fam.

La infraestructura, batejada amb el nom de Joint Logistics Over-the-Shore (JLOTS, en anglès), consta de dos molls: un flotant al que amarren els grans vaixells per transvasar la seva càrrega a altres embarcacions més petites, i un altre, anomenat Trident, que és la “calçada” per on els camions amb subministraments circulen des del primer cap a terra.

La Unió Europea (UE) ha anunciat que ha començat a enviar ajuda a Gaza a través del JLOTS nord-americà. El primer carregament europeu està format per unes 88.000 llaunes de menjar que Romania envia a través del Mecanisme de Protecció Civil de la UE. Brussel·les sufraga les despeses de transport del lliurament.

L’executiu comunitari també ha informat de la creació d’un centre logístic de la UE a Xipre per ajudar a gestionar el flux de l’assistència humanitària a Gaza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona
ESTATS UNITS

Una condemna de conseqüències incertes

Los Angeles (Estats Units)