Política

Triomf de Junts, que consolida els 7 diputats

La llista que encapçala Salvador Vergés revalida, en el “bastió del president Puigdemont”, el resultat del 2021

Destaca l’increment de vots en un context difícil i en unes eleccions “especials”

Victòria de Junts a la circumscripció de Girona, on el partit del president a l’exili Carles Puigdemont va obtenir el 34,88% del suport, el que representa 7 diputats dels 17 que hi ha en joc a la demarcació, històricament independentista. En nombres absoluts, Junts va aconseguir 103.752 vots. En concret, 13.700 vots més que en les anteriors eleccions catalanes, el que representa 2,22 punts percentuals més. La participació a les comarques gironines va ser del 57,23%, lleugerament superior a la del 14 de febrer del 2021, en plena pandèmia, que va ser gairebé del 55%. L’abstenció a les comarques gironines se situa en gairebé el 43% (42,76%). La xifra rècord de participació va ser en els comicis del 21 de desembre del 2017, amb prop d’un 80%. Hi ha hagut 3.532 vots en blanc.

D’aquesta manera, el partit de Puigdemont repeteix, a la seva circumscripció natal, la mateixa fotografia que les eleccions del febrer del 2021 i continua com la força més votada, tot i la puixança dels socialistes, també a les comarques gironines, que desplacen Esquerra com a segona força i guanyen un diputat més respecte del 2021. Així, la llista de Junts per Girona, que en aquests comicis encapçalava Salvador Vergés, manté els 7 diputats al Parlament de Catalunya, els mateixos que ja va obtenir el 2021 i en les eleccions del 21 de desembre del 2017. Salvador Vergés ja va ser diputat al Parlament l’anterior legislatura, ja que era el número 3 de la llista, que aleshores liderava Gemma Geis, l’actual vicealcaldessa de Girona. Nascut a Sant Esteve d’en Bas, a la Garrotxa, Salvador Vergés és enginyer de camins, canals i ports. Els 7 diputats de Junts per Girona al Parlament són: Salvador Vergés, Carme Renedo, Isaac Padrós, Sònia Martínez, Maite Selva, Maria Àngels Planas i Jordi Munell.

Junts va presentar una llista “transversal” per la circumscripció gironina. D’aquesta manera, s’hi van incorporar dos independents, Carme Renedo i Isaac Padrós, que ocupaven els números 2 i 3 de la llista. Sònia Martínez és l’alcaldessa de la Jonquera i Maite Selva la de Begur. Jordi Munell és exalcalde de Ripoll i Maria Àngels Planas, vicepresidenta segona de la Diputació de Girona.

A les set comarques

En el discurs de valoració dels resultats a la circumscripció, el cap de llista per Girona, Salvador Vergés, va destacar els bons resultats aconseguits en un context difícil i en “el bastió del president Puigdemont”. Així, va posar a la seva disposició els 7 diputats gironins per poder formar un “govern sòlid d’obediència estrictament catalana”. “Seria dolent per a les nostres comarques una repetició electoral”, va remarcar Vergés. El cap de llista de Junts per Girona també va posar en valor l’increment en més de 12.000 vots respecte dels comicis del 2021 i el fet que el partit hagi guanyat a les set comarques gironines. “No és fàcil en aquestes eleccions, especials i diferents, haver consolidat els set diputats”, va recalcar.

LES FRASES

Posem a disposició els 7 diputats gironins per formar un govern sòlid d’obediència estrictament catalana
Som la terra del president Puigdemont. Som el bastió i ens pertocava, aquí, a Girona, ser dignes d’aquest moment històric
Hem incrementat en més de 12.000 els vots del 2021. Estem contents i són uns molt bons resultats
Salvador Vergés
CAP DE LLISTA DE JUNTS PER la demarcació de GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

L'exèrcit israelià amplia la seva ofensiva a Rafah

barcelona
GIRONA

Asens reivindica el vot "antifeixista" en l'inici de campanya

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit israelià diu que va avisar Netanyahu de la feblesa del país abans de l'octubre

barcelona
Amèrica Llatina

El TIJ no aplicarà cautelars contra Quito per l’assalt a l’ambaixada de Mèxic

barcelona
Política

Mor Ángeles Flórez, última miliciana socialista espanyola viva

rússia

Detenen un alt comandament militar rus per corrupció, el quart en un mes

barcelona
política

Junts vol situar a Europa la demanda d’un referèndum dins la Constitució

barcelona
nova caledònia

Macron cedeix a la pressió independentista canaca i suspèn la reforma del cens electoral

barcelona
Països bàltics

Estònia denuncia un “incident fronterer” amb Rússia

barcelona