Política

ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

Dani Cornellà, cap de llista de la CUP a la demarcació de Girona, va assegurar ahir que la seva formació té l’objectiu d’impulsar la gestió pública de les plantes d’extracció d’aigua mineral. Cornellà va visitar ahir el municipi d’Arbúcies, al Montseny, una de les zones que concentra més plantes embotelladores del país, per presentar les propostes de la formació independentista per a gestionar aquest recurs “de forma responsable” i amb l’objectiu que “els seus beneficis reverteixin al territori”.

El candidat de la CUP va denunciar “el contrasentit que suposa que en temps de sequera haguem continuat extraient aigua dels aqüífers per a la seva exportació mentre es posaven límits al consum ciutadà”. Segons Aniol Pujolràs, exregidor d’Arbúcies que va acompanyar Cornellà durant la visita, cal derogar la llei de mines que regula les concessions d’extracció il·limitades en el temps i fins a l’esgotament dels punts d’extracció: “Aquesta llei franquista i les concessions que en depenen han de ser derogades, els que volem una Catalunya republicana i independent no podem tolerar que uns pocs privilegiats es beneficiïn de l’extracció privada d’un recurs que hauria de ser comú”. La proposta de la CUP, tal com va exposar Cornellà, es basaria en la propietat pública del recurs i les plantes d’extracció i embotellament, “per garantir que no se n’extreu més del que és sostenible, i que no n’exportem quan ens en fa falta aquí”.

Cornellà també ha criticat la falta d’estudis d’impacte ambiental per a moltes de les plantes d’extracció: “veiem com al Montseny o la vall de Llémena diversos pous, alguns de recent construcció, operen sense que se n’hagi estudiat l’impacte, i en el cas del Montseny encara se’n proposen de nous”, fet pel qual ha proposat una moratòria de permisos fins a disposar dels estudis pertinents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA