Política

política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

Més d’un centenars de personalitats s’adhereixen a la plataforma pel candidat del PSC, batejada amb el nom de SI

El cantautor Joan Manuel Serrat, la directora de cinema Isabel Coixet, l’exgimnasta bicampió olímpic Gervasio Deferr o el periodista Jorge Javier Vázquez són algunes de les personalitats que s’han adherit a la plataforma de suport al candidat del PSC a la Generalitat, Salvador Illa, batejada SI.

Més d’un centenar de noms de les ciències, les arts, la política i l’esport subscriuen el manifest de la plataforma, que s’ha presentat aquest dimarts.

“Volem contribuir al fet que el proper 12 de maig s’obri una nova etapa política a Catalunya. Volem el millor president i un bon govern”, assenyala el manifest, signat també per personalitats internacionals com l’exprimer ministre portuguès António Costa, el comissari de Treball i Drets Socials i candidat del PSE a la Comissió Europea, Nicolas Schmit, o l’alcalde d’Atenes, Haris Doukas.

El dissenyador i artista Javier Mariscal, els actors Núria Espert, Mònica Randall o Josep Maria Pou, el ciclista campió paralímpic Sergio Garrote, la periodista Chelo García-Cortés, els exrectors de la Universitat Pompeu Fabra Jaume Casals i Josep Joan Moreso, l’exrector de la UB Joan Elias o el director del Barcelona Supercomputing Center, Mateo Valero, són altres dels adherits a la plataforma. També hi figuren polítics com l’exconseller del govern de Josep Tarradellas Josep Maria Bricall, l’exdiputat Convergència Josep López de Lerma, l’exdiputat de JxCat Lluís Font o el president d’Elite Taxi, Tito Álvarez, entre d’altres.

“Volem un president capaç de representar el conjunt de la ciutadania, que treballi per unir i eviti dividir, que es dediqui més a obtenir resultats que a buscar raons, que estigui compromès amb el diàleg i la cooperació, que refugi la disputa i la confrontació”, assenyala el text, recollit per Efe.

Així mateix, reclamen un govern “que afronti els problemes que han estat ignorats, que sigui capaç de fer bé el que s’ha fet malament, que practiqui la col·laboració estreta amb totes les administracions, especialment amb els ajuntaments”.

“Volem un president i un govern que toquin amb els peus a terra, que s’ocupin del que realment importa, que siguin capaços de mirar lluny i de treballar a prop de la ciutadania i el territori, que estiguin ben connectats amb els diversos sectors econòmics, socials i culturals, i amb la resta d’Espanya, d’Europa i del món”, agrega el manifest, que conclou assenyalant que “ara convé Salvador Illa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

política

Executiva d’ERC tot i que Junqueras s’oferís per liderar-la

barcelona
europa central

El primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico, ferit greu en un atemptat

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses retrocedeixen a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona