Política

Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Dan Poulter justifica el canvi perquè creu que els ‘tories’ han abandonat la salut pública

Retreu a la seva antiga formació haver-se convertit en “un partit nacionalista de dretes”

El diputat conservador i exministre de Salut del Regne Unit Dan Poulter ha anunciat que es passa al Partit Laborista perquè és l’única força que vol reflotar el servei nacional de salut (NHS).

Poulter que treballa a temps parcial com a metge en un hospital de salut mental de l’NHS, ha argumentat que la sanitat pública ha deixat de ser una prioritat per al Partit Conservador i això es tradueix en una major pressió sobre els professionals de la salut i en el deteriorament de l’atenció als pacients. “Cada vegada se’m feia més difícil mirar amb la consciència neta als ulls dels meus companys de l’NHS, dels pacients i dels electors”, ha explicat Poulter en una entrevista amb la BBC.

El parlamentari, que acabarà la legislatura coma diputat laborista, ha assegurat que no buscarà la reelecció del seu escó per Central Suffolk i North Ipswich als propers comicis generals, si bé preveu assessorar el Partit Laborista sobre polítiques de salut mental.

El polític britànic ha criticat la deriva del Partit Conservador en els últims vuit anys per passar de ser una força “pragmàtica, centrista i de centredreta“ que, a parer seu, entenia la importància del servei públics i de l’Estat en certs àmbits, a convertir-se en “un partit nacionalista de dretes, molt més que els que veiem a Europa”.

Per contra, ha lloat el rumb del Partit Laborista sota la direcció de Keir Starmer i, sobretot, el seu “clar compromís amb els ideals del servei públic”. “El Partit Laborista és en qui es pot confiar per dur a terme les reformes necessàries per recuperar l’NHS”, ha assegurat.

A parer seu, el primer ministre, Rishi Sunak, hauria de convocar les eleccions com més aviat millor.

La deserció de Poulter és un cop dur per als tories i arriba en la vigília de les eleccions municipals parcials del proper dijous a Anglaterra i Gal·les, on les enquestes preveuen un daltabaix per al partit de Sunak.

Starmer ha donat la benvinguda al nou diputat i ha afirmat que “és l’hora d’acabar amb el caos conservador, passar pàgina i recuperar el futur del Regne Unit”. El portaveu laborista de Sanitat, Wes Streeting, ha dit que la seva deserció “reflecteix el descontentament i la desil·lució que senten milions de votants conservadors” amb l’evolució del seu partit.

Un portaveu tory ha qualificat de “notícia decebedora” la decisió de Paulter i ha replicat que el diputat trànsfuga s’equivoca perquè els laboristes “no tenen un pla per l’NHS”. Els conservadors han defensat en el seu mandat estan augmentant el finançament del servei de salut fins a un rècord de 165.000 milions de lliure esterlines (uns 194.829 d’euros) anuals, ajudant-lo a recuperar-se dels efectes de la pandèmia i a impulsar el seu primer pla d’ocupació a llarg termini per formar els metges i infermeres que necessitem per al futur al país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

La participació a les 18 hores s’alenteix i s’equipara a les més baixa del 2021

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona
Pròxim Orient

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona