Política

política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

Un acord de govern va actualitzar el 27 de febrer passat les condicions fixades per a la compravenda dels terrenys on s’ha d’ubicar el Hard Rock, tot just una estona abans de signar amb el PSC el pacte per al pressupost del 2024. Segons va avançar ahir La Directa, l’acord de govern n’anul·la un d’anterior del 15 de desembre del 2020 pel qual s’ordenava a l’Incasòl l’adquisició dels terrenys on s’ha d’ubicar el complex per 120 milions d’euros a Criteria Caixa per, després, vendre’ls pel mateix preu a BCN IR 3 SAU, l’empresa promotora de Hard Rock. En un segon punt, l’acord manté l’encàrrec a l’Incasòl “per tal que formalitzi amb les parts els acords privats i públics que corresponguin per tal d’adquirir i amb posterioritat alienar” els terrenys, sense especificar-hi ara cap preu. Tant l’executiu com el PSC van negar ahir que l’acord de govern fos cap condició a l’ombra del seu pacte, malgrat que aquests havien condicionat el suport al pressupost al compliment de l’acord de l’any anterior que incloïa la tramitació del pla director urbanístic del Hard Rock, encara avui pendent d’aprovar per informes ambientals.

Des de Belfast, el president Pere Aragonès va defensar que l’acord de govern del 27 de febrer “no canvia el rumb ni la naturalesa del projecte que hi havia fins ara” i va argumentar que el document tot just va actualitzar “característiques tècniques”. Així mateix, va negar haver amagat aquest pas, tot i que no es va fer públic ni en la roda de premsa posterior ni en la documentació annexa que s’envia habitualment a la premsa, i va recordar que és el govern mateix qui el va fer públic a través del portal de transparència. En aquest sentit, Aragonès emmarca les crítiques sorgides ahir arran de la notícia al clima de campanya. “No entraré en dinàmica electoralista”, va etzibar.

Tant la consellera de Territori, Ester Capella, com la portaveu, Patrícia Plaja, van justificar la posada al dia del text i van negar que es volgués ocultar. “Les obligacions dels governs són aquí, l’acord s’havia d’actualitzar i havia de continuar la tramitació”, justificava Capella, que va insistir que no es gastarà “ni un cèntim” de l’erari públic en el projecte. Plaja va insistir que simplement es van “actualitzar” les condicions tècniques perquè les anteriors havien quedat “obsoletes”, i va assegurar que l’acord de govern es va explicar “amb caràcter immediat” als grups amb qui en aquells moments es negociava el pressupost, com el mateix PSC i els comuns, que de fet van acabar tombant els comptes i van precipitar així les eleccions perquè no van aconseguir que s’aturés la tramitació del projecte.

Ahir es van mostrar indignats i van acusar el govern d’haver “ocultat” la maniobra i haver “mentit” sobre el projecte, per la qual cosa van advertir que la “confiança” amb ERC ha quedat molt “deteriorada”. Segons la seva candidata, Jéssica Albiach, que va exigir la compareixença d’Aragonès davant la Diputació Permanent per donar explicacions, aquesta revelació dona la raó als comuns en el sentit que “el Hard Rock estava vinculat als pressupostos” i que “el projecte havia caducat”. La número 2 de la CUP, Laure Vega, va qualificar de “molt greu” que el govern renovés el compromís amb Hard Rock sense dir-ho enmig d’unes negociacions en què era una peça clau. “Nosaltres vam negociar aquests pressupostos i no en vam tenir constància”, va denunciar a RTVE. Segons Vega, a més, a ERC hi ha “molta gent” que no vol aquest model de “macroprojectes constants”.

També la portaveu de la plataforma Aturem Hard Rock, Anna Recasens, va carregar ahir contra ERC per denunciar que l’acord de govern va ser per “renovar els contractes caducats”, tal com l’entitat “porta mesos” denunciant. “Tot és voluntat política. ERC serveix els interessos del PSC i deixa per escrit que vol tirar endavant Hard Rock”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona