Política

política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

El candidat de Junts focalitza les crítiques en Illa i el greuge territorial

“No aprovarem cap pressupost si no reverteixen els incompliments històrics que els governs espanyols han provocat a Catalunya”. El president Carles Puigdemont llançava aquest advertiment al PSOE aquest matí en una compareixença en què, acompanyat del secretari general Jordi Turull i la portaveu a Madrid, Miriam Nogueras, ha elevat el to i ha denunciat el “mal tracte sistemàtic i constant que l’estat espanyol perpetua contra Catalunya”.

El cap de llista de Junts+ ha situat el focus en el cap de llista del PSC i ha avisat que “amb Illa de president, ser ciutadà a Madrid continuarà sent un xollo i els catalans continuaran sent tractats com ciutadans de segona”. El president ha denunciat que gràcies al dèficit fiscal Ayuso pot pagar el pressupost anual de la Comunitat de Madrid.

De cara a les properes eleccions, Puigdemont ha assegurat que “els catalans hauran de triar quin tipus de relació volen que tingui Catalunya amb Espanya: submissió i resignació o fer-se respectar” i en aquest sentit ha advertit que “només si ens fem respectar i tenim autoestima tindrem resultats”. “Junts ha demostrat amb 7 diputats a Madrid que sabem fer-nos respectar”, ha afegit.

Puigdemont també ha defensat que no hi pot haver cap passa enrere amb la llengua catalana, ha subratllat la necessitat que les infraestructures catalanes es gestionin des de Catalunya, incloent-hi l’aeroport, les vies dels trens i els ports, i ha criticat situacions com el cas del Consorci de la Zona Franca, on l’Estat encara exerceix el control sense ser propietari de cap m2. També ha expressat preocupació pel tracte injust als equipaments culturals catalans en comparació amb els de l’Estat, com és el cas del MNAC.

Per la seva banda, Turull i Nogueras han defensat un president capaç de plantar-se davant Madrid per fer front als incompliments sistemàtics per part de l’Estat espanyol i han assegurat que el president Puigdemont és l’única persona que encarna l’actitud de no resignar-se dels catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA
guerra a europa

Els EUA acusen Rússia d’usar armes químiques contra les forces ucraïneses

barcelona

Fins a 200.000 euros per a inversions a decidir entre la ciutadania

CASTELLAR DEL VALLÈS
política

El PP posa de model l’educació castellana perquè allà “no hi ha manipulació”

barcelona