Política

Puja del 14% de l’aigua a Sabadell i rescat del pàrquing de la plaça del Doctor Robert

L’Ajuntament de Sabadell aprovarà en el ple del proper 22 d’abril que la factura de l’aigua s’encareixi un 14%, a més de portar l’aprovació del rescat del pàrquing de la plaça del Doctor Robert. El consistori justifica l’augment de la tarifa de l’aigua, una mesura que s’inclou en la revisió del reglament de subministrament, per l’increment del preu d’Aigües Ter Llobregat (ATL) d’un 30% i per garantir el pla de millores i manteniment de la xarxa de distribució, per al qual preveu destinar 4,3 milions d’euros anuals a partir d’aquest mateix 2024.

El tinent d’alcalde i regidor de Transició Energètica, Eloi Cortès, ha manifestat que la mitjana d’increment d’un rebut suposarà haver de pagar 2,2 euros més mensuals i que és un increment de “0,74 cèntims per persona”. Una augments que també permetran passar de l’1,5 milions d’inversió que tenien el 2021 als 4,3 milions que serviran per “mantenir l’estat de la xarxa, reduir les fuites, ser més eficients i evitar les incidències i avaries”.

La modificació del reglament es fa també per incloure les mesures i limitacions establertes per la Generalitat i que s’apliquen a l’abastament d’aigua potable i els seus usos en el context de sequera. Amb aquesta modificació, s’amplien les mesures que podrà adoptar l’administració municipal per afavorir l’estalvi d’aigua.

A més, el consistori preveu començar a sancionar a partir d’aquest mateix estiu aquells usuaris que s’excedeixin en el consum d’aigua establert en el pla de sequera, amb multes d’entre 750 i 3.000 euros. Entre d’altres qüestions preveu reduccions de la pressió a la xarxa i talls temporals. També es preveuen accions específiques per garantir el subministrament a usuaris sensibles i, a gran escala, es podran requerir plans de reducció de consum a grans consumidors.

Rescat del pàrquing

En el mateix ple el consistori portarà a aprovació la resolució anticipada de la concessió de l’aparcament de la plaça Doctor Robert, ubicat al centre, després de no arribar a una entesa amb la concessionària Saba, que la té fins el 2029. Mentre el consistori defensa que el valor de compensació ha de ser de 755.000 euros, l’empresa ho eleva fins els 1,1 milions d’euros. Tot i presentar les al·legacions corresponents, l’Ajuntament les ha desestimat, i ara elevarà a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat l’informe preceptiu.

L’objectiu amb l’operació de rescat és tornar a treure a concurs la concessió i connectar l’aparcament amb el que ja està construït però que no està en funcionament al passeig de la Plaça Major, unes obres que el consistori vol que comencin aquest mateix mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona