Política

Pròxim Orient

Desenes de morts en el pitjor bombardeig israelià a Síria des del 2021

L’Observatori Sirià dels Drets Humans assenyala que l’atac tenia com a objectiu un “dipòsits de míssils” de Hezbol·là prop de l’aeroport internacional d’Alep

Israel ha apujat aquest divendres el to de la seva ofensiva contra Hezbol·là amb l’atac més mortífer llançat a Síria des del 2021 contra la milícia patrocinada per l’Iran i aliada de Damasc. El bombardeig ha causat almenys quaranta-dos morts i desenes de ferits, segons informa l’Observatori Sirià de Drets Humans.

L’ONG, amb seu a Londres, però amb una àmplia xarxa de fonts a Síria, explica en un comunicat que 36 soldats sirians i sis combatents de Hezbol·là han mort en el bombardeig, que tenia per objectiu un magatzem de míssils de la milícia xiïta prop de l’aeroport internacional d’Alep, així com altres instal·lacions utilitzades pel grup patrocinat per l’Iran.

Segons la nota publicada per l’Observatori Sirià de Drets Humans i recollida per l’agència Efe, l’atac d’aquesta matinada és el més mortífer perpetrat per Israel a territori sirià en els últims tres anys.

Cop a Hezbol·là al Líban

Aquest mateix divendres un atac israelià amb dron contra un cotxe que circulava per una carretera pròxima a Bazourieh, al sud del Líban, ha posat fi a la vida d’Ali Abed Akhsan Naim, un subcomandant de la unitat de coets i míssils de Hezbol·là, ha anunciat l’exèrcit israelià. “Era un dels líders de la milícia patrocinada per l’Iran en el llançament de coets i responsable d’executar i planificar atacs contra civils israelians”, ha detallat l’exèrcit israelià en una nota recollida per Efe.

L’ofensiva en diversos fronts es produeix l’endemà que Israel hagués atacat els afores de la capital siriana i hagués ferit almenys dos civils, segons el Ministeri de Defensa sirià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador