Política

guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

Zelenski destaca l’eficàcia dels Patriot i demana més sistemes per a blindar tota Ucraïna

Rússia ha llançat aquesta nit 28 drons i quatre míssils contra Ucraïna, en un intent de destruir la infraestructura energètica en el sud, especialment a Odessa, segons han informat aquest dijous les autoritats ucraïneses.

Segons el comandant de l’Exèrcit de l’Aire, tinent general Mikola Oleschuk, les defenses antiaèries van destruir 26 drons sobre les regions d’Odessa (sud), Khàrkiv (est), Dnipropetrovsk (centre) i Zaporíjia (sud).

El cap de l’Administració Militar d’Ucraïna a Odessa, Oleg Kíper, ha assenyalat en el seu canal de Telegram que Rússia durant la nit va llançar míssils Kh-22 cap al sud i més tard un míssil antiradar en la mateixa direcció, si bé van ser abatuts quan sobrevolaven el mar. Després, va atacar la regió d’Odessa amb drons suïcides, dos dels quals van ser interceptats per les forces de defensa antiaèria. Ja al matí va tornar a llançar un atac amb míssils.

Segons la portaveu del Comandament Sud, Natalia Gumeniuk, Rússia va intentar atacar la infraestructura energètica. “Quant a Odessa, allí l’enemic va tractar de colpejar les instal·lacions del sistema elèctric, però els defensors van treballar de manera impecable –els dos drons que van arribar des de la mar a la regió van ser abatuts”, va explicar–.

A Zaporíjia van resultar ferides dues dones de 72 i 74 anys a causa de la caiguda de fragments de drons abatuts, que van provocar un incendi en edificis residencials, ha indicat en Telegram el cap de l’Administració Militar de la regió, Iván Fedorov.

A Khàrkiv un restaurant, botigues i oficines van resultar danyats, segons ha explicat el governador de la regió, Oleg Sinegúbov.

Zelenski alaba els Patriot

Un cop analitzats els danys causats pels atacs russos d’aquesta nit, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha destacat l’eficàcia dels Patriot i altres sistemes de míssils antiaeris occidentals a l’hora de protegir Kíiv, després que la capital ucraïnesa fos atacada aquesta matinada amb 31 míssils russos que van ser interceptats íntegrament per les defenses ucraïneses.

En aquest sentit, Zelenski ha demanat més sistemes de defensa aèria occidentals per a poder blindar la resta del territori ucraïnès com ja ho està fent a la capital.

Al·ludint a aquesta intercepció, Zelenski ha afirmat que Rússia “no té míssils que puguin sobrepassar” als Patriot i a altres sistemes que els aliats occidentals de Kíiv han enviat a Ucraïna.

Zelenski va dir també que la creació sobretot al territori ucraïnès d’un escut antimíssils capaç d’interceptar tots els míssils russos “és possible si els socis” d’Ucraïna “tenen la suficient voluntat política” i envien els mitjans que es requereixen per a aconseguir-ho.

Ucraïna ha obtingut un percentatge d’intercepcions de pràcticament el cent per cent en la capital del país, on ha desplegat els millors mitjans de defensa aèria rebuts d’Occident. La major part de les regions del país, no obstant això, continuen sent vulnerables als míssils balístics i aerobalístics russos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona