Política

política

Turull no concreta si investirien de nou Aragonès perquè es mostra “convençut” que Junts podrà liderar el Govern

El secretari general de Junts, Jordi Turull, no concreta si investirien de nou Aragonès després de les eleccions del 12-M perquè es mostra convençut que el seu partit podrà "liderar un govern independentista". En un acte a la fira Castellum de Fontanilles (Baix Empordà), Turull ha defensat el seu no a Illa perquè "representa el no a tot" i perquè volen "ser clars". "Potser altres haurien d'aclarir-ho", ha dit. En aquest sentit, ha assegurat que volen liderar un govern independentista i que els seus "referents" a l'hora de fer acords també hauran de ser-ho. Turull també ha apuntat que no renunciaran ni a la DIU ni al mandat de l'1-O i que "quanta més força" tinguin "més" s'hi podran acostar. Turull ha afirmat durant l'atenció als mitjans que el 12 de maig els ciutadans tindran "l'oportunitat" de decidir entre "el bipartit de factor" que representen Illa i Aragonès o el seu partit.

El secretari general de Junts ha assegurat que Illa és el candidat del "no a tot el que surt de Catalunya" i Aragonès, un "híbrid entre la resignació i la negociació amb Madrid a canvi de res". "Estem contents que hi hagi eleccions i preparats per oferir una nova etapa al país", ha insistit. Però no ha volgut concretar si investiria Aragonès en cas que ERC quedés per davant del seu partit als comicis. Turull ha admès que sí que s'ha posicionat en relació al PSC, amb un "no", perquè no volien "enganyar ningú" i pretenien ser clars. "Potser altres haurien d'aclarir-ho", ha afegit.

Sobre això, ha dit que volen liderar un govern independentista i que, per tant, els acord només els faran amb partits independentistes. Tot i això, s'ha mostrat "segur" que aquesta "tessitura" no es donarà i que podran liderar el Govern. Turull també ha assegurat que no renunciaran a la via "unilateral, ni a la DUI ni al mandat de l'1-O". "Actuarem de la manera més efectiva per fer-lo possible. Per això, hem de veure amb quines condicions arribem. Quanta més força tinguem més podrem fer per acostar-nos al que va ser el mandat de l'1-O", ha remarcat.

Consolidar el mandat de l'1-O

En aquest sentit, ha afirmat que ara ja saben "quins són els actius i el passius" del "camí" i que, tot i que l'1-O "no es podia fer millor, el que es pot millorar és com consolidar el mandat". Turull, a més, ha insistit que no demanaran mai perdó per haver posat les urnes i que l'acord amb el PSOE no és cap renúncia sinó un intent de resoldre el "conflicte polític" sobre dos grans "vectors": l'amnistia i l'autodeterminació. "Per tant ens hem de concentrar i la mateixa actitud de rigor, tenacitat i persistència per l'autodeterminació. Estem aquí. Si algú es pensa que amb l'amnistia ja està , està equivocat", ha reblat.

Recuperar el "prestigi"

El secretari general de Junts també s'ha mostrat convençut que Carles Puigdemont liderarà la llista de Junts i que això permetrà obrir una "nova etapa" per recuperar el "prestigi" en els serveis públics. "Aquestes eleccions ja no seran en clau d'exili sinó de retorn de tota la gent que ha persistit", ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries