Política

guerra a gaza

Hezbol·là llança 60 coets contra una caserna israeliana en resposta al bombardeig de la Bekaa

Fonts libaneses parlen d’almenys quatre persones mortes per l’atac israelià

El grup xiïta libanès Hezbol·là ha anunciat aquest dilluns que ha llançat 60 coets contra una caserna de l’Exèrcit israelià en resposta al seu bombardeig d’aquest dilluns a la Vall de la Bekaa, un important bastió del moviment armat en l’est del Líban que mai havia estat atacat durant els actuals enfrontaments.

“En resposta a l’agressió sionista en els voltants de la ciutat de Baalbek en la Bekaa (...), els mujahidins de la Resistència Islàmica van atacar la caserna general de la Divisió del Golán en Nafah amb 60 coets ’Katyusha’”, ha indicat Hezbol·là en un comunicat.

L’aviació israeliana havia bombardejat aquest matí dos punts diferents a escassos quilòmetres de la turística localitat de Baalbek, en el seu primer atac contra aquesta regió des de l’inici de les hostilitats entre tots dos actors fa més de quatre mesos.

Una font pròxima a Hezbol·là ha confirmat a Efe que almenys dues persones van morir a causa de l’acció aèria, mentre que la formació ha anunciat posteriorment en sengles comunicats la mort de dos dels seus membres oriünds de la Vall de la Bekaa, sense oferir més detalls.

Segons la versió israeliana, els caces van tenir com a objectiu bases de la defensa antiaèria de Hezbol·là i ho van fer en resposta al previ llançament d’un míssil terra-aire i contra un dron de l’Estat jueu que estava sobrevolant el sud del Líban.

L’Exèrcit israelià ha assegurat haver matat al cap de la unitat Naser del grup xiïta proiranià Hezbol·là, en un atac amb avions de combat a la ciutat libanesa de Tir, en el sud d’est del país.

Es tracta de Hasan Husein Salami, qui va comandar atacs contra “objectius civils i militars” en el nord, segons ha informat avui un comunicat militar israelià, com el llançament de “míssils antitancs cap a la zona de Kiryat Shmona o contra la caserna general de la brigada (israeliana) 769”.

Per part seva, la Defensa Civil del Líban ha informat en la xarxa social X que els atacs israelians contra la Bekaa van causar incendis en un habitatge de dues plantes i en un cobert.

Enmig d’una intensa jornada de foc creuat, l’organització de rescat libanesa també ha indicat que un vehicle va ser afectat per un altre bombardeig israelià en l’àrea de Majadel, en el sud del país i on mitjans locals han informat de la mort d’almenys altres dues persones.

Des del passat mes d’octubre, Hezbol·là i Israel estan enredats en els seus pitjors enfrontaments des de la guerra que van lliurar en l’estiu de 2006.

A Israel han mort 16 persones en la davantera nord (10 soldats i 6 civils); mentre que de l’altre costat de la frontera han mort almenys 285, incloent-hi uns 32 integrants de milícies palestines, un soldat i 34 civils –entre ells deu menors i tres periodistes–-, a més dels milicians de Hizbulá.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries