Política

estats units

Haley s’ho juga tot a la seva Carolina del Sud

L’exambaixadora davant l’ONU i Trump s’enfronten en una cita clau de les primàries republicanes

El magnat espera guanyar per golejada a l’estat natal de la seva única adversària i encarar amb força el ‘superdimarts’

Els Estats Units celebren aquest dissabte la tercera gran cita entre els dos aspirants a obtenir la nominació del Partit Republicà per a les presidencials del pròxim novembre. L’exmandatari Donald Trump i l’exambaixadora dels Estats Units davant l’ONU Nikki Haley mesuraran les seves forces a Carolina del Sud. El magnat espera guanyar per golejada en l’estat natal de Haley i del qual va ser governadora fins que Trump va nomenar-la ambaixadora davant l’ONU el 2016. Tot i que l’única adversària de Trump en la cursa per a la nominació presidencial republicana juga a casa, té totes les de perdre. Els sondejos donen a Trump un avantatge del 30%.

Una victòria aclaparadora de Trump podria marcar l’inici del final de la campanya de Haley, que no té intenció d’abandonar tot i treure un mal resultat, segons va dir aquest dimarts en una entrevista televisiva, en la qual molts esperaven que anunciés la seva retirada i deixés via lliure a Trump., com han fet la resta de candidats que optaven a disputar la presidència dels EUA en nom del Partit Republicà. Però, Haley continua en la cursa i el seu futur polític dependrà en gran part del resultat que obtingui aquest dissabte a la seva Carolina del Sud. Si es compleixen els sondejos, Trump ja tindria un nou estat a la seva butxaca que sumaria a New Hampshire i Iowa.

La gran cita del 5 de març

La cita republicana d’aquest dissabte és la gran cita abans de l’anomenat superdimarts, la jornada de les primàries previstes pel 5 de març, dia en el qual estan cridats a votar un total de quinze estats, entre ells Califòrnia i Texas.

El possible company de fórmula de Trump

De produir-se una inesperada victòria de Haley a Carolina del Sud o una derrota menys dura del que pronostiquen els sondejos podria impulsar la seva campanya. Tot i ser l’estat natal de Haley i del qual va ser elegida governadora dues vegades, Trump, però compta amb el suport dels líders republicans més destacats de l’estat, entre ells el senador Tim Scott, el nom del qual ha apuntat com a possible company de campanya per a les presidencials de novembre.

A banda de la importància de la cita republicana per encarar amb força el superdimarts, Carolina del Sud és important també perquè aporta 50 delegats dels 1.215 que necessita un candidat per aconseguir la nominació presidencial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona