Política

política

El fiscal general prepara la llista de causes que entrarien a l’amnistia

Fiscalia general de l’Estat està enllestint un document que inclourà un llistat de les causes susceptibles d’entrar en l’amnistia de la llei, si s’acaba aprovant al Congrés de Diputats. El fiscal general, Álvaro García Ortiz, ha explicat avui a Onda Cero que aquest llistat “complexe” afectarà tant causes judicials vives com d’altres inicialment arxivades. “Ha estat més complex del que pensàvem” i “encara ens falten lligar alguns caps en algunes causes”, perquè els fiscals han hagut de repassar jutjat per jutjat. “Hi ha petites accions de bombers, alcaldes, desobediència i lesions, molt petites, que hem de dimensionar”, ha reconegut. García Ortiz ha avançat que un cop Fiscalia disposi d’aquest llistat complet, el farà públic. No ha concretat el nombre de causes que pot contenir ni tampoc el moment en què es donarà a conèixer.

Pel que fa a la causa del Tsunami Democràtic, García Ortiz ha negat taxativament que ell forcés un canvi de criteri del fiscal del Tribunal Suprem Álvaro Redondo, que primer va veure terrorisme en la causa de Puigdemont i posteriorment va canviar de criteri. “Ell era perfectament lliure”, i “és una insídia dir que jo li vaig canviar el criteri”, ha afirmat. També ha recordat que en aquest cas es va seguir el procediment normal, i un cop la Junta de fiscals de Tribunal Suprem va votar per 11 a 4 a favor de seguir les tesis del jutge García-Castellón i perseguir Puigdemont per terrorisme, el fet que hi hagués una discrepància entre els caps de la fiscalia deixa la qüestió en mans de la tinent fiscal del Tribunal Suprem, Maria Ángeles Sánchez Conde, nomenada per l’exministra i exfiscal general Dolores Delgado.

En aquest marc, ha afirmat que “per descomptat” ara mateix “no coneix” el criteri de la tinent fiscal del Tribunal Suprem, i ha insistit que el seu objectiu és que “tothom treballi amb tranquil·litat”. També ha recordat que la tinent fiscal li haurà de transmetre prèviament la seva posició final, i que per adoptar-la pot tenir a la seva disposició el material que demani, tant la instrucció de García-Castellón com els informes dels fiscals del Suprem o també el de l’Audiència Nacional, contrari a les tesis de García-Castellón. Si el Suprem troba indicis de terrorisme a Tsunami, o fins i tot de traïció, es podrà encausar la dotzena d’investigats per aquesta causa, exclosa de l’inicial redactat de la llei d’amnistia que encara es troba a la comissió de Justícia del congrés de Diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries