Política

pakistan

La violència durant el recompte electoral deixa almenys dos morts i 9 ferits

Cap partit podria formar govern en solitari tot i l’avantatge de la formació de l’ex primer ministre Imran Khan

Almenys dos membres del partit de l’ex primer ministre Imran Khan han mort i altres nou persones han resultat ferides aquest divendres, entre elles quatre policies, quan partidaris de dues formacions rivals s’han enfrontar durant el recompte dels resultats de les eleccions del Pakistan.

“Dos membres del PTI (Pakistan Tehreek-i-Insaf de Khan) han mort i nou persones, entre elles quatre policies, han resultat ferides per la violència entre partidaris del PTI i del PML-N (Lliga Musulmana del Pakistan)”, segons ha informat a Efe el responsable del control policial de Shangla, a la província de Khyber Pakhtunkhwa, Sajjad Khan.

La violència entre totes dues faccions rivals va esclatar després que membres del PTI acusessin un funcionari electoral de canviar els resultats en favor del PML-N, segons ha explicat el funcionari.

El PTI ha assegurat en un missatge a la xarxa X per la seva part que almenys quatre membres han mort i molts més van resultar ferits per trets de la policia. A més, han denunciat que diversos partidaris de la seva formació han estat arrestats il·legalment.

“Les protestes han esclatat en tot el país després que els resultats electorals fossin manipulats (i) massacrats pel règim il·legítim, a altes hores de la nit, arrabassant-li l’aclaparadora victòria al PTI”, han afegit fonts d’aquest el partit.

Aquest altercat ha tingut lloc mentre es duu a terme el comptatge de les eleccions generals que es va celebrar ahir al país i en el qual de moment la formació de candidats independents, en la qual s’integren els candidats del PTI, se situa com la primera força política nacional.

Dels 187 resultats anunciats de l’Assemblea Nacional (NA), els candidats independents secundats pel PTI estaven al capdavant amb 79 escons; seguits per 53 escons del PML-N i 43 escons del Partit Popular del Pakistan (PPP), liderat per Bilawal Bhutto-Zarzadi, segons l’últim recompte emès per la Comissió Electoral del Pakistan (ECP).

Malgrat aquest avantatge, cap de les forces polítiques té un avantatge suficient per a formar un govern de majoria en solitari.

El resultat en favor del PTI és un escenari inesperat per a aquestes eleccions, ja que l’ex estrella de criquet va quedar exclòs de la carrera electoral acorralat per més d’un centenar de casos judicials i tres condemnes dictades la setmana passada que li manté a la presó.

Fins ahir, l’escenari més anticipat per al Pakistan era una victòria de la Lliga Musulmana (PML-N), en part per l’avantatge que suposa tenir a Khan a la presó, però sobretot pel tàcit suport del poderós Exèrcit del Pakistan, vist com el veritable poder que controla el país.

Aquests comicis arriben en un moment delicat per al país, que enfronta una deterioració de la situació econòmica que se suma a la inestabilitat política d’aquests dos últims anys i l’augment dels atacs per part de grups insurgents instal·lats al país. En les últimes 24 hores, més de 30 persones van perdre la vida i més de 60 van resultar ferides en diferents atacs terroristes contra membres de la policia, centres de votació i candidats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona