Política

guerra a europa

Zelenski destitueix el cap de les Forces Armades

Zalujni gaudeix d’una gran popularitat a Ucraïna, fins i tot major que el mateix president

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha destituït aquest dijous el comandant en cap de les Forces Armades d’Ucraïna, Valeri Zalujni, qui serà substituït en el càrrec pel fins ara comandant de les Forces Terrestres, Oleksandr Sirski.

“Agraeixo al general Zalujni els dos anys de protecció del país. Estic agraït per cada victòria que aconseguim junts i gràcies a tots els soldats ucraïnesos que lluiten heroicament en aquesta guerra”, ha assenyalat Zelenski en un vídeo publicat en Telegram.

El president ha recalcat que tots dos van parlar amb franquesa sobre el que és necessari canviar en les Forces Armades, canvis que ha qualificat d’ “urgents” quan el front està pràcticament estancat.

Zelenski va suggerir a Zalujni, amb qui va publicar una fotografia en la qual tots dos s’encaixen la mà i el general destituït fa amb els seus dits el senyal de la victòria, que “en el futur estigués en l’equip de l’Estat ucraïnès”.

La destitució es produeix després de dies d’especulacions sobre aquesta possibilitat i fins i tot informacions que Zelenski ja ho havia comunicat a Zalujni fa dues setmanes, però que aquest havia rebutjat un altre lloc.

El president ucraïnès ha anunciat en el seu videomissatge que ha nomenat el coronel general Sirski com a nou comandant en cap de les Forces Armades, si bé no és l’únic canvi en la cúpula de l’Exèrcit.

Zelenski ha dit que vol que la visió de la guerra sigui la mateixa per als soldats en el front de Robotine (Zaporíjia) o Avdiivka (Donetsk) que en la caserna general i en les reunions del comandant en cap suprem Stavka amb la cúpula militar.

Zelenski ha revelat que va mantenir desenes de converses amb comandants de diferents nivells, en particular amb els generals de brigada Andrí Hnatov, Mijailo Drapati, Igor Skibiuk i els coronels Pavel Palisa i Vadím Sujarevskí. “Tots ells estan sent considerats per a llocs de lideratge en l’Exèrcit (...)”, ha assenyalat.

El mateix Zalujni, que gaudeix d’una gran popularitat a Ucraïna, fins i tot major que el mateix president, ha assenyalat en el seu canal de Telegram que està “orgullós de tots els membres de les Forces Armades d’Ucraïna que protegeixen el futur dels nostres nens”.

“Aguantem junts. La nostra batalla continua i canvia diàriament. Les tasques de 2022 són diferents de les tasques de 2024. Per tant, tots han de canviar i adaptar-se també a les noves realitats. Per a guanyar junts”, ha recalcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres