Política

unió europea

L’Eurocambra demana una investigació pels “suposats vincles” entre l’independentisme i Rússia

El Parlament mostra “extrema preocupació” per les possibles connexions i pels intents de Moscou de desestabilitzar la UE

El PP ha aconseguit que Puigdemont i el moviment independentista català estiguin mencionats explícitament

El Parlament Europeu demana a les autoritats judicials espanyoles que investiguin “de forma efectiva” les “suposades connexions” entre eurodiputats catalans i el Kremlin.

La resolució, impulsada pel Partit Popular Europeu i els liberals de Renovar Europa, apunta que la presumpta ingerència russa a Catalunya formaria part d’una estratègia “més àmplia” del Kremlin per promoure les divisions internes dins el club comunitari.

En la resolució, els eurodiputats mostren la seva “extrema preocupació” per les “possibles relacions” entre l’independentisme català i l’administració russa, així com “les campanyes de desinformació a gran escala que Rússia ha impulsat a Catalunya”.

En aquest sentit, l’Eurocambra insta les autoritats nacionals a investigar els mencionats vincles i també condemna “tots els atacs als jutges que investiguin activitats d’ingerència”.

En el capítol d’esmenes, el PP i Ciutadans han introduït alguns canvis en el text per incloure referències explícites a l’independentisme català. En l’apartat referent al context, l’eurodiputat popular Javier Zarzalejos ha aconseguit que el nom de Carles Puigdemont entri al redactat, indicant que diverses informacions periodístiques apunten a suposades reunions entre l’expresident i l’exdiplomàtic rus Nikolái Sadovnikov abans del referèndum de l’1-O.

Per la banda de Ciutadans, l’eurodiputat Adrián Vázquez ha recordat que l’eurodiputada letona investigada per ingerència russa, Tatjana Zdanoka, s’ha mostrat favorable a concedir l’amnistia a dirigents catalans. Al mateix torn, el Parlament Europeu demanarà -a través d’una esmena introduïda per la formació taronja- que els assumptes referents als eurodiputats catalans es remetin al Comitè Consultiu sobre la Conducta dels Diputats.

La votació de la proposició de resolució ha tirat endavant amb els vots de la majoria del bloc dels socialistes i els Verds, a banda dels vots a favor del Partit Popular Europeu, Renovar Europa i els Conservadors i Reformistes Europeus. Tot i que, els socialistes han votat en contra de les esmenes del PP i Ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES