Política

Estats Units

El Senat rebutja el pacte migratori a canvi d’ajuda per a Ucraïna

El projecte de llei hauria atorgat al president dels EUA nous poders per tancar la frontera i hauria proporcionat milers de milions en assistència militar per a Kíiv

El pacte d’un grup de senadors demòcrates i republicans amb la Casa Blanca per a restringir la migració en la frontera sud a canvi d’aprovar ajuda militar per a Ucraïna ha estat rebutjat aquest dimecres al Senat.

El projecte de llei, que va trigar mesos a negociar-se i proposava canvis a les lleis d’asil dels EUA, no ha aconseguit els 60 vots necessaris per a passar a debat, amb 50 vots en contra i 49 a favor.

En aquest sentit, les crítiques de l’expresident Donald Trump (2017-2021), favorit per a la nominació presidencial republicana, a l’acord han mobilitzat a la majoria dels republicans a votar en contra, a pesar que el text inclou restriccions migratòries que els conservadors han demanat durant anys.

Només quatre republicans han votat a favor del projecte, entre ells James Lankford, el representant d’aquest partit en les negociacions.

Fins i tot Mitch McConnell, el líder dels republicans al Senat, ha donat l’esquena a la proposta.

Per part dels demòcrates, cinc senadors han trencat amb la posició del seu partit i s’han posicionat en contra de l’acord, citant en declaracions públiques el seu rebuig a les restriccions migratòries.

El fracàs d’aquest acord deixa a l’administració Biden i als demòcrates en el Congrés lluitant una vegada més per trobar alternatives per a autoritzar l’enviament de nous fons per a Ucraïna i Israel, les seves prioritats en política exterior.

El líder de la majoria demòcrata del Senat, Chuck Schumer, va indicar ja abans de la votació que buscaria presentar avui mateix un projecte modificat, que només inclogui l’ajuda per a Ucraïna i Israel, per valor de 95.000 milions de dòlars.

No obstant això, no és clar com s’aconseguirà suficient suport perquè aquesta proposta avanci també en la Cambra de Representants, on la majoria republicana s’ha mostrat escèptica a continuar finançant la defensa d’Ucraïnesa enfront de la invasió russa.

El resultat de la votació també demostra el rebuig que qualsevol acord amb els demòcrates per a abordar la qüestió migratòria genera entre els congressistes republicans per la proximitat portes de les eleccions generals de novembre.

La proposta va ser durament criticada per organitzacions de drets humans, ja que suposava els canvis més restrictius de la llei migratòria dels EUA en dècades.

En concret, el text donaria potestat a l’Executiu per a bloquejar les peticions d’asil a la frontera quan es registrin 4.000 detencions diàries durant set dies consecutius de persones que creuen de manera irregular.

Al seu torn, obligaria el govern federal a impedir que les persones que travessin la frontera de manera irregular puguin sol·licitar protecció quan es registrin més de 8.500 arrestos en un dia.

L’acord també proposava modificar de manera permanent la llei migratòria dels EUA per a elevar els requisits necessaris per a poder sol·licitar asil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona